zaterdag 14 september 2013

Mount Vernon

Mount Vernon was het huis van George Washington, de eerste president van de VS. In 1723 had Washingtons vader er een boederij gebouwd en in 1757 begon George Washington aan de uitbreidingen van het huis. Washington was niet alleen politicus en strateeg, maar ook boer. Rondom het huis lag 6 acres (bijna 2,5 hectare) aan landbouwgrond. Hij was één van de eerste boeren die overstapte van tabak- naar graanteelt, toen tabak steeds minder opleverde. Hij experimenteerde met gewassen (katoen en zijde) en landbouwtechnieken (bijvoorbeeld roteren van gewassen, bemesten en ploegen). Voor het verwerken van al het graan was er een eigen graanmolen en een whiskeydistilleerderij.


Mount Vernon met uitzicht over de Potomac-rivier. Op de foto linksboven lijkt het net of ze grote stenen hebben gebruikt voor de gebouwen. Het zijn gewoon houten plankjes, maar zo ziet het er sjieker uit.

Toegangskaartjes voor Mount Vernon kosen $17 voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar, $16 voor senioren (62+) en $8 voor kinderen (6-11, gratis voor kinderen die jonger zijn).Geen opmerkingen: