donderdag 19 september 2013

Onder de indruk

Ik ben al jaren gek op schilderijen van Monet, het begon met de Waterlilies-serie. Vooral de schilderijen waar de olieverf er zo dik op ligt dat ik 't wil aanraken, vind ik bijzonder. Bij de tentoonstelling van Monet tot Manet in Den Haag, stond ik al met m'n hand in de lucht om de Cathedrale de Rouen te voelen. Gelukkig 'kuchte' de suppoost me weer in 't gelid. Sinds mijn bezoek vorig jaar aan de MFA in Boston is Renoir ook op mijn favorietenlijstje gekomen.


Linksonder: twee toeristes bestuderen de 'Japanese Footbridge' van Monet. Rechtsonder en boven: 'Seascape at Port-en-Bessin' van Seurat. Zoals je ziet, vind ik het pointillisme ook boeiend. Wat een werk om al die stipjes te zetten...

Inmiddels ben ik al twee keer in de Impressionisten-vleugel van de National Gallery of Art in DC geweest om m'n 'Impressionist Fix' te halen. Dat is het voordeel van gratis musea, je kunt er zo even inwippen. De NGA maakt overigens geen deel uit van het Smithsonian Institute.

Geen opmerkingen: