donderdag 17 oktober 2013

Blaadjes piepen

Ik kan er niks aan doen, maar herfst is een mooi jaargetijde. In Virginia betekent dat: eindelijk lekkere temperaturen, dus we zien ook ineens veel meer mensen in de buurt fietsen, hardlopen en wandelen. De bomen verkleuren en het ruikt lekker in het bos. Tijd om weer te gaan leaf peepen (boomblaadjes kijken). In New England ontdekten we dit fenomeen. Hele busladingen werden door fotogenieke regio's gereden om de fall foliage (herfstgebladerte) te bekijken en op de foto te zetten.

Omdat Shenandoah National Park gesloten is door de government shutdown (veel overheidsinstellingen zijn gesloten, omdat de politici in het Congres het niet eens kunnen worden over de begroting), zijn we maar doorgereden naar Canaan Valley State Park in West-Virginia ([kuh'neen] zeggen ze hier in plaats van ['keenun]). Dat is drie uur rijden van ons huis vandaan. Ik geloof dat we daar nog weleens een lang weekend gaan doorbrengen, erg mooi gebied.


Op de terugweg zijn we ook nog in Blackwater Falls State Park geweest. Het weer klaarde op, dus konden we nog een stuk wandelen.

Zie ook deze oudere herfstposts:
Kleurenspotters (2011, Leaf peeping app)
Herfstig (2011, Massachusetts/New Hampshire)
Van kleur verschieten (2012, achtertuin in Massachusetts)
Natuurschoon (2012, DC/Virginia/Pennsylvania/New York State)

Geen opmerkingen: