maandag 12 mei 2014

Philly Cheesesteak

Als je in Philadelphia bent, 'moet' je een Philly Cheesesteak eten, zeg maar een broodje warm rundvlees met gebakken uitjes en gesmolten kaas erover.


Pat's en Geno's in 'South of South'.

Twee beroemde plekken om een Philly Cheesesteak te eten, zijn Pat's en overbuurman Geno's, beide op South 9 Street/East Passyunk Avenue. Pat's schijnt in de jaren dertig begonnen te zijn met South 9 Street zag er overigens boeiend uit, het heeft een Italiaans deel (marktkraampjes en restaurants) en een Mexicaans deel.

Wil je wat dichter bij Midtown blijven, probeer dan Jim's op South Street. Deze werd ons twee jaar geleden aangeraden door de concierge van het hotel. Heel eerlijk gezegd vond ik Jim's lekkerder en leuker dan Pat's, de bediening was in elk geval veel aardiger.


Jim's.

Tips
Voor alledrie moet je rekening houden met lange rijen! Met 'kaas' bedoelen ze hier 'Cheez Whiz', een kaassaus. Wil je echte plakken kaas op je Philly Cheesesteak, dan moet je dat expliciet vermelden (American, Provolone). En neem contant geld mee, je kunt bij Pat's, Geno's en Jim's niet met plastic betalen.

Geen opmerkingen: