maandag 4 januari 2010

Love

In veel hotels worden ook shows opgevoerd. Zo kon je eerder deze week op de foto van Hotel Paris al zien dat Barry Manilow aanwezig is. Bette Midler staat nog 'n maandje op het 'n toneel en wordt dan opgevolgd door Cher. En zo zijn alle grote artiesten aanwezig. En ook vele minder bekende namen, goochelaars, burlesque-acts en lokale versies van America's got talent (met Jerry Springer).

Maar wij hebben dezelfde keuze gemaakt als zo'n 5% van de bezoekers aan Las Vegas: we zijn naar 'n show van het Cirque du Soleil geweest. Daarvan zijn er zeven (!) in Las Vegas, het lijkt wel of elk groot hotel 'n graantje mee wil pikken van de Cirque-gekte. Deze shows reizen niet rond, dus je kunt ze alleen zien als je in Las Vegas bent.Wij zijn (hoe kan het ook anders) naar Love geweest, 'n show begeleidt en geïnspireerd door Beatles-muziek. In tegenstelling tot de meeste shows van Cirque du Soleil is de muziek niet live. Wil je live "Beatles" horen, dan kun je beter naar de Fab Four - 'n groep Beatles-impersonators.

Het Mirage-hotel maakt goed gebruik van de Beatle-mania. Zo is er 'n speciale winkel met Beatles-spullen (en vaak ook de originele animator van de Beatles-clips en -films) en 'n bar/lounge in stijl:Prijs voor 'n (Strawberry Fields of andere) cocktail: $15. Er moet natuurlijk wel geld verdiend worden hier in Las Vegas.

De toegangsprijs varieert, maar wij hadden voor $165 twee kaarten op de bovenste rij - het zicht op de show was prima. Normaal kosten de kaarten dat bedrag per stuk, dus het loont om je kaarten pas op de dag zelf te kopen of om rond te shoppen.Je voelt je echt helemaal in de jaren zestig.
De show zelf is erg mooi, de scènes zijn aansprekend, de hoeveelheid decor-wisselingen is gigantisch en het geheel loopt als 'n trein. De 90 minuten zijn om voor je er erg in hebt. Ik kreeg bij deze show wel het gevoel dat het meer theater dan circus is. Maar met Beatles-muziek erachter hoor je mij daar niet over klagen.Zie ook:

Geen opmerkingen: