zondag 10 januari 2010

Nederlands shoppen in Bay Area

Woon je in de Bay Area en heb je ineens behoefte aan Hollandse spullen, maar kun je niet wachten totdat je online bestelling thuis wordt afgeleverd? Dan kun je bij de volgende winkels langsrijden en direct je spullen mee naar huis nemen.

Let wel op de houdbaarheidsdatum van de producten. Sommige spullen willen nog wel eens flink over datum zijn. En dan niet een paar weken, maar soms wel een paar jaar...

San Jose
Als ik zin heb in Indische kroketjes, verse kroepoek of emping ga ik naar Robert. In zijn toko (Ori-Deli), kun je natuurlijk ook een hapje eten. Naast Indonesische spullen heeft hij aardig wat Hollandse waar: van hagelslag, gestampte muisjes, drop, King en Wilhelmina pepermunt, stroopwafels, ontbijtkoek, speculaas, oliebollenmix, kaas enzovoort. Kijk zelf maar op deze lijst.

Van dinsdag tot vrijdag open van 10 tot 20 uur, zaterdag van 12 tot 21 uur en zondag 14 tot 21 uur. Op maandag is Ori-Deli gesloten. Het adres is 5479 Snell Ave. Op de kruising met Guiffrida Ave zit een klein winkelcentrum La Mission. Ori-Deli zit bijna in de hoek. Wil je ook nog even Hollands kletsen over sportspullen, loop dan een paar winkeltjes verder (in de hoek) binnen bij BJ & J Sports Awards and Gifts.

Op 524 South Bascom Avenue zit Holland's Best. Deze winkel heeft ook een bakkerij waar Klaas onder andere krentenbrood, saucijzenbroodjes en tompoezen maakt. De winkel heeft ook ongelooflijk veel soorten drop en ander snoep, van kaneelkussentjes tot spekjes. Je kunt er ook terecht om je verzameling Delfts Blauw aan te vullen of als je toch liever met groene zeep van Driehoek schoonmaakt. De openingstijden zijn dinsdag tot en met zaterdag van 9 tot 17:30 uur. Via hun website kun je ook online bestellen en de boodschappen laten opsturen. Rond feestdagen worden bewoners van de Bay Area verzocht om hun boodschappen zelf in de winkel te komen doen. Dan kan Holland's Best zich richten op het versturen van de bestellingen uit de rest van Amerika en Canada.

Milpitas
Omdat het voor mij wel een stukje rijden is naar Ori-Deli (klein half uurtje), haal ik mijn hagelslag, Bolletje-beschuit en speculaasjes meestal bij 99 Ranch Market op 338 Barber Lane. Dat is een Chinese supermarkt, het shopping center heet Milpitas Square. De Bolletje-beschuiten vind je als je vanaf de kassa's gang 12 in loopt aan de linkerkant, onderste schap (achter een paal). De hagelslag staat -vanaf de kassa's gekeken- in gang 10, rechterkant op ooghoogte. Ze hebben zelfs hazelnootpasta van de Spar! 99 Ranch is doordeweeks open vanaf 9:30 uur tot 21 uur. In het weekend zijn ze om 9 uur open.

Mountain View
Bij de Milk Pail op 2585 California Street hebben ze een heleboel Franse kaasjes, maar ook Hollandse. En ik heb er negerzoenen ontdekt. Weliswaar van een Duits merk, maar het zijn gewoon zoenen. Als ik het me goed herinner, heten ze dan ook Kusse. De Milk Pail is open van 8 tot 20 uur, op zaterdag tot 19 uur en op zondag tot 18 uur.

Menlo Park
Nak's Oriental Market is een Japans supermarktje. Verspreid door de hele winkel vind je Nederlandse spullen: beschuit, koekjes, mayonaise, augurken. Leuk om lekker rond te snuffelen. Open op maandag tot en met vrijdag van 10 tot 18:30 uur, op zaterdag tot 17:30 uur.

San Francisco
Er zullen in San Francisco vast wel meer plekken zijn waar je Hollands spul kunt krijgen, maar van snoepwinkel Sweet Dish, weet ik zeker dat ze echte Hollandse drop verkopen. Ze hebben zelfs de moeite genomen om de Nederlandse namen op de kaartjes bij de potten te zetten. De winkel is open vanaf 11 uur tot 19:30 uur (op vrijdag en zaterdag tot 21 uur), op zondag vanaf 12 tot 18 uur..

Verschillende plaatsen
Bij de Costco (soort Makro, groothandel) kun je terecht voor Goudse kaas en soms ook Old Amsterdam. Je moet wel lid zijn van de club. Een pasje kost $50 per jaar.
En Trader Joe's heeft dropjes en soms stroopwafels.

Kijk verder eens op deze website. Daar staan nog wat andere winkels vermeld waar ik nog niet ben geweest.

Geen opmerkingen: