dinsdag 20 april 2010

Anti-berenkast

Als je gaat kamperen in natuurgebieden waar beren leven, dan moet je je aan wat regels houden. Beren hebben namelijk een hele goede reukzin en lusten van alles, van brood en chips tot deodorant, tandpasta en zonnebrandcreme.

Zo mag je in Yosemite National Park niks eetbaars in je auto hebben liggen als je daar kampeert en de auto dus 's nachts onbewaakt op de parkeerplaats staat. Ook wordt het afgeraden om lege koelboxen of boodschappentassen in de auto te laten liggen, want beren herkennen de vorm en breken dan gerust de auto open. Filmpje Vinden de rangers dat je je auto niet schoon genoeg hebt achtergelaten, dan riskeer je een boete tot $5.000!

Bear locker
Ook in je tent mag je niets hebben wat beren aantrekt. Afval moet je direct in de beerveilige vuilnisbakken gooien en je eten en toiletspullen bewaar je buiten de tent in een 'bear locker'. Dat is een kast met een speciale sluiting die de beren niet open kunnen krijgen.


Tent met bear locker er voor (de groene kast). Links zie je nog een stuk van een beerveilige vuilnisbak.

Omdat wij een tweepersoonstent hadden op een kampeerterrein waar je niet zelf mag koken (Curry Village), hadden we een kleine bear locker. Die was 90 cm breed, 52 cm diep en 58 cm hoog. Je kunt er een kleine koelbox in kwijt en nog wat spullen.


Ga je een paar dagen hiken, dan moet je je eten in een geurdichte plastic trommel meenemen. Deze kun je huren in Yosemite Valley. Je eten in een boom hangen mag niet in Yosemite National Park.

Het werkt goed hoor, zo'n locker. We hebben tijdens ons kampeeruitje geen beer gezien.

Geen opmerkingen: