vrijdag 2 april 2010

Beestachtige frietjes

De In-'n-Out Burger is bekend om z'n kleine menukaart: je kunt er een cheeseburger, hamburger, dubbele hamburger en frietjes bestellen, frisdrank uit de soda fountain of een milkshake (chocolade, vanille of aardbeien).

Maar waarom zagen we van die vreemde frietjes voorbij komen met iets donkers er bovenop? Verkopen ze dan toch 'chili fries'? En hoe kwam Vincent aan een hamburger zonder broodje? Er blijkt een geheime menukaart te zijn, of een not so secret menu. De frietjes 'met' die we zagen, zijn de 'French Fries Animal Style': boven op de frieten gaan gesmolten kaas, glazig gebakken uitjes en de saus ('spread') die ook op de hamburgers zit.Je kunt ook een hamburger Animal Style krijgen, de hamburger is dan in een mosterdmengsel gebakken, er gaan glazig gebakken uitjes en extra saus op en je krijgt er een augurk bij. De Amerikaanse augurken smaken overigens anders dan de Hollandse: of ze zijn mierzoet of zouter dan wij kennen. Je moet er even aan wennen.

De hamburger zonder broodje heet een Burger Protein Style. Het broodje is dan vervangen door een stapel slablaadjes. In andere restaurants heet dit de 'Protein Burger' of 'Low Carb Burger'.

Geen opmerkingen: