woensdag 31 maart 2010

Tweede auto

Het lijkt er hier in de VS vaak op dat iedereen van 16 en ouder 'n auto heeft. Hier in Noord-Californië is dat wel iets beter. Maar ook hier word ik wat vreemd aangekeken als ik op m'n fietsje aan kom rijden bij ons kantoor of als ik vertel dat ik even met Manon moet afstemmen of ik de auto mee kan nemen. Gelukkig trek ik me niet veel aan van vreemde blikken en konden we hier vanaf onze aankomst 16 maanden terug prima met één auto uit de voeten.

Maar we zitten er de laatste tijd aan te denken om te verhuizen. Hoewel we ons huis en het complex nog steeds fantastisch vinden, begint het na anderhalf jaar toch wel te kriebelen om ergens anders te gaan kijken. Een voordeel van 'n huurhuis is dat je vrij makkelijk weer kunt verhuizen. Dus waarom zouden we dat niet doen?

Een reden om niet te verhuizen is dat bijna alles waar we naartoe kunnen verhuizen verder van kantoor is dan waar we nu wonen. En hoewel het dan in de zomer nog steeds wel 'ns te fietsen is, zal ik dat toch niet snel elke dag doen. Dus hebben we de afgelopen weken naar 'n tweede auto gekeken.

En afgelopen zaterdag hebben we een tweede auto gekocht. Hoewel onze Ford Focus prima bevalt, wilde ik eigenlijk iets groters hebben. En dat is gelukt met deze Toyota RAV4, een compacte SUV. Ter vergelijking staat er 'n minivan achter.

 

Ik dacht niet dat ik 't ooit nog mee zou maken, maar het is dus 'n V6 met 3.5 liter motor erin. Voor iemand wiens eerste auto 'n Daewoo Matiz was met 850cc motortje is dit wel 'n flinke cultuurschok. Ik vrees ook dat ik geroyeerd zou worden bij Greenpeace als ik er nog lid van zou zijn.

 

Afgelopen zaterdag en zondag zijn we er al flink mee aan het rondrijden geweest. Best leuk zo'n auto die zo ongeveer stationair de berg op rijdt. :-)

5 opmerkingen:

Rita Meyer zei

Gefeliciteerd met je nieuwe auto! Wij hebben er ook een en ik ben er na anderhalf jaar nog steeds heel erg blij mee! Jij moet wennen dat ie groter is, ik moest juist erg wennen dat ik naar een kleinere auto ging ;-).

Riëlle zei

WOW!!! Gave kar!!! Maar eh.... hoe zit het met het hangende gaspedaal?????

Mike zei

Mooie bak zeg, jullie beginnen steeds meer te veramerikaniseren (... raar woord).
je weet van pap inmiddels dat ze diefstalgevoelig zijn?

Mike zei

of veramerikanizeren... ook raar woord... raar volk ook trouwens :-)

margie zei

hij/zij is echt knalmooi!