vrijdag 26 maart 2010

Coyote Creek Trail South

Twee weken geleden hebben we onze eerste lange fietstocht van dit jaar gemaakt. Mens, wat hebben we daar lang op moeten wachten. We hebben het dan ook gelijk weer 'n beetje overdreven: de teller stond stil op 51Km.

Voor de Nederlanders: toerfietsen is hier net even anders dan in Nederland. Door de hoeveelheid stoplichten en heuvels die je tegenkomt, is het lastig om echt kilometers te vreten. Maar toegegeven: ook voor hier zijn wij nog beginners.

We zijn dit keer naar het zuidelijke deel van de Coyote Creek Trail gegaan. Het noordelijke deel hadden we vorig jaar al gereden (zie link onderaan). En Manon neemt 'n deel van die route als ze op de fiets naar kantoor gaat.

De twee delen van de Coyote Creek Trail zijn niet met elkaar verbonden. Om bij het zuidelijke deel te komen moesten we dan ook eerst de Guadalupe River Trail afzakken om ons vervolgens vlak langs snelweg 87 te wagen.

Manon fiets langs snelweg 87 
Manon fiets langs snelweg 87

Aan het einde van dit fietspad zijn we bij 'n wonderlijke kruising linksaf geslagen Curtner Avenue op. Het is niet vaak dat ik het gevoel heb dat ze me vragen om met m'n fiets tegen het verkeer in de oprit van 'n snelweg af te rijden. Waarschuwing: wat Google Bicycle Maps ook zegt, dit stukje is niet voor de beginnende fietser.

een lastige kruising 
een lastige kruising

Hoewel Curtner 'n flink drukke weg is, valt er op de bike lane goed te fietsen. Na 'n mijl of 3 kom je rechts deze pilaar tegen:

het noorderlijkste punt van de zuidelijke Coyote Creek Trail 
het noorderlijkste punt van de zuidelijke Coyote Creek Trail

En dan begin je dus eindelijk aan de Coyote Creek Bicycle Trail South. Als je deze trail blijft volgen, kun je helemaal in Morgan Hill uitkomen. De paden zijn geasfalteerd, dus dat fiets heerlijk. Het is alleen nogal heuvelachtig. En omdat wij ook nog terug naar huis moesten, zijn we na zo'n 5 mijl omgekeerd. Misschien dat we volgende keer de resterende 15 mijl ook aandurven.

 


Zie ook:

Geen opmerkingen: