zondag 3 mei 2009

Coyote Creek Trail

De Coyote Creek Trail loopt langs de Coyote Creek (duh...). Wij hebben hem gereden vanaf de kruising met North McCarthy Boulevard in het noorden tot de kruising met Montague Expressway. In het zuiden van San Jose heb je nog 'n flink stuk trail langs de Coyote Creek, maar de twee delen zijn niet verbonden. Het stuk dat wij hebben gereden is ongeveer ??? km en het is volledig vlak (op de viaducten na).


View Larger Map
Het noordelijke einde van de trail


Het begin van de trail herken je aan dit bord

En je kunt gaan zoeken naar het bord bij deze palen op North McCarthy Boulevard

Het eerste stuk vanaf North McCarty is vrij nieuw (staat ook nog niet goed in Google Maps en op veel trail maps). Mooi geasfalteerd en voor Amerikaanse begrippen best ver van de wegen af. Tot aan de 237 is het ongeveer 3.6 kilometer.


View Larger Map

Omdat er hekken stonden en borden dat de trail ophield, zijn wij via McCarthy Boulevard de 237 overgestoken. Maar dat is geen prettige route en we zijn er intussen vrij zeker van dat je gewoon het pad kunt blijven volgen. Dat scheelt 'n halve kilometer en 'n hoop snelweg-stress. Dus: je komt uit het noorden, ga bij de 237 langs het hek dat "end of trail" zegt en rij onder de wegen door. Ga dan omhoog en maak 'n U-tje naar het fietspad langs de 237. Steek de Coyote Creek over en ga de officiƫle trail weer op aan de andere kant van het water.

Het stuk van de 237 tot aan Montague is ongeveer 3.7 kilometer. Dit stuk van de trail is niet meer geasfalteerd, maar met gravel bedekt. Hoewel het prima rijdt, is het wat lawaaiiger en moeten je banden er wel tegen kunnen. Onze Nederlandse Gazelle's doen het prima, maar dit is niks meer voor race-fietsers. Op dit stuk is de trail ook iets meer "typisch Amerikaans": aan de ene kant van het pad kijk je de natuur in, aan de andere kant van het pad zit industrie of soms 'n verdwaald appartementencomplex.


View Larger Map
Het zuidelijke einde van de trail

Bij elkaar is de Coyote Creek Trail van North McCarthy Boulevard tot aan Montague Expressway zo'n 7.5 tot 8 kilometer.Bij Montague houdt de trail op. Je kunt nog wel 'n stukje naar het zuiden doorrijden (1.3km), maar dan kom je bij Charcot road 'n hek tegen. Zo te zien zijn er wat avonturiers die daar hun fiets overheen hebben getild. Maar wij durfden dat niet aan, want het is wel 'n eng smal stukje tussen het hek en het water.

Geen opmerkingen: