zaterdag 9 mei 2009

Shine, shine, shine

Met het songfestivalliedje van de Toppers in mijn hoofd ben ik maar eens richting car wash gegaan. Dat mocht ook weleens na vier maanden. Omdat ik bij ons in de ondergrondse garage nog nooit iemand zijn auto daar heb zien wassen, leek het me raar om dat wel te doen. Dan moet ik mijn emmertje met water steeds op de 6e verdieping vullen. Bovendien waardeert de verhuurder het niet zo als ik een zeepfestijn in zijn garage houd, vermoed ik zo.

Poging 1
Na wat recensies op yelp.com te hebben gelezen, ben ik dinsdag maar naar de Premier Car Wash op Montague gegaan. De 'coupon' (kortingsbon) die op de achterkant van mijn Safeway-boodschappenbon stond, hielp natuurlijk ook. Is toch weer $5 korting.
Alleen was de car wash gesloten, want het miezerde. De volgende dag was het weer opgeklaard, dus kon ik het opnieuw proberen.

Poging 2
Misschien moet ik even wat uitleggen over de autowasstraten hier. De meeste zijn uitgerust met levensechte robots (menskracht dus) die de auto in de buitenlucht schoon en droog poetsen. Als het regent, zou de auto direct weer vies en nat worden.

Nu dan hoe het werkt: je rijdt met je auto op naar de plek waar je je programma doorgeeft. Voor zover is het nog zoals ik gewend was in Nederland. Hier kun je nog aangeven of je de auto wel of niet door de 'tunnel' wilt hebben. Wil je dat niet, dan doen ze het helemaal met de hand. Vervolgens krijg je een bonnetje aan de binnenkant van je voorruit geplakt (die is toch al vies, dus maakt niet uit) en dan mag je uitstappen. Je laat de sleutel in het contact en gaat naar binnen om af te rekenen. Ondertussen gaan de schoonmakers aan de gang.

Mijn programma hield in:

  • Interieur stofzuigen

  • Door automatische wasstraat rijden, inclusief voorbehandeling

  • Ruiten schoonmaken

  • 'Clear coat process' (wax?)

  • Met de hand drogen en oppoetsen van buitenkant

  • Wheel Bright op de velgen

  • Conditioner op de banden

  • Lekker geurtje voor in de auto (keuze uit onder andere 'leather', 'lemon' en 'vanilla' (onze huurauto's roken altijd naar chocolate chip cookies, en nee dat is niet lekker). Ik ben maar voor citroentjesfris gegaan.


Terwijl er druk gewerkt werd, zat ik lekker op een bankje te lezen. En toen was mijn auto ineens weg en bleef weg. Bleek dat ze aan de andere kant van de wasstraat ook nog wat poetsplaatsen hadden en dat de auto al klaar was.

Ook hier vroeg ik me weer af: moet ik tippen? Het is en blijft toch handwerk, dus ik heb maar $5 gegeven aan de dame die mijn auto heeft geboend.

Voor en na
Ze hebben hun best gedaan hoor. Hier zie je de voor- en nafoto:

Au, dat ziet er vies uit.


Au, dat schittert!


Car Washzie boven voor programma$14.95/$19.95 €???

Geen opmerkingen: