vrijdag 29 mei 2009

Tja

Al een hele tijd ben ik op zoek naar het recept voor 'tja', een erg lekker Indonenisch drankje met rozensiroop, ijsklontjes, 'kikkerdril' en andere glibberdingetjes. We dronken dat vroeger bij mijn opa en oma thuis als er op een warme zomerdag een feestje was.

Googelen op 'tja' en 'cha' leverde niets op, met 'indonesisch drankje' vond ik vooral 'tjendol' als resultaat, maar dat is een drankje dat ik niet zo lekker vind. Teveel kokosmelk naar mijn smaak.

Tante Millie vertelde dat het drankje ook wel 'tjao' wordt genoemd of 'tjampoer' ('campur', betekent 'gemengd'). En wat een geluk had ik! De volgende dag in Long Beach was het gewoon te koop tijdens het Holland Festival, en in drie varianten nog wel:
- Rozenstroop met ijsklontjes voor $2
- Rozenstroop met ijsklontjes, reepjes kokos en basilicumzaadjes (de kikkerdril) voor $2,50
- Rozenstroop 'the works' voor $3 met ijsklontjes, reepjes kokos, basilicumzaadjes, grass jelly (agar-agar?), pineapple jelly en jackfruit (nangka).Tante Millie had ook wel zin in een bekertje en Frank heeft de tjampoer inmiddels ook ontdekt:

7 opmerkingen:

Margie zei

vond je 't echt wel lekker, Frank?

Frank zei

Yup, maar op de foto zou je dat inderdaad niet zeggen. Volgens mij had ik net 'n nogal groot ijsblokje naar binnen gekregen. Au... brain freeze!

Unknown zei

Je bent de Lychee vergeten Manon :)

Maar ik ken dit helemaal niet! Klinkt interessant, maar de kans dat ik dit hier kan vinden acht ik vrij klein.

Anoniem zei

Via een omweg kwam ik op je site Manon. Ik kom af en oe kijken.

Groet HvdS-max

Anoniem zei

toe

Manon zei

@Quintesse: ik denk dat dat komt omdat ik lychees net koeienogen vind, ze daarom niet lekker vind en dus gewoon maar negeer ;o)

Manon zei

@Max: ben toch wel benieuwd naar je omweg hoor.