maandag 18 mei 2009

Californische klaprooszaadjes

Frank neemt regelmatig bloemen voor me mee. Zo staan er nu mooie chrysanten op tafel (gelukkig sterke bloemen, want het gaat dit weekend zo'n 35 graden worden).

Nou heeft mijn lief al jaren iets met klaprozen. Hoe grappig is het dan dat de 'nationale' bloem van Californie de California poppy is.

Helemaal hilarisch is dat 6 april California Poppy Day is. Juistem, dat is op mijn verjaardag. Volgens mij zijn dat allemaal aanwijzinkjes uit het universum dat we hier op de goede plek zitten ;o) Maar genoeg gezweef, terug naar het onderwerp: klaprooszaadjes.

Het leek me leuk om op het balkon wat Californische klaproosjes te hebben bloeien, maar ik kon nergens de zaadjes vinden. Wel andere soorten, die we meer lijken op de Europese klaprozen:

We moeten even geduld hebben, het duurt zo'n 2-3 weken voordat ze uitkomen. Maar dan beloven de zakjes dat ze de hele zomer bloeien. Ik ben benieuwd!

2 opmerkingen:

Sandra zei

Na het lezen van je stukje was ik uiteraard nieuwsgierig of het echt zo moeilijk was om aan zaadjes voor de Californische klaproos te komen :-P

Ik ben dus aan het googlen geslagen en kwam de volgende site tegen:
Think twice before you spread California poppy seeds Oftewel, misschien maar goed dat je ze niet gevonden hebt ;-)

Manon zei

Ik had 't stukje ook al gevonden :o) Maar ik beperk me alleen tot wat potjes op het balkon, dus de kans dat ik de originele California Poppy in de natuurgebieden verpest is niet heel groot. En mochten er zaadjes (die ik nog niet heb) van het balkon naar beneden dwarrelen en in de tuin van ons complex uitgroeien tot blommetjes, dan zullen de tuinmannen ze eruit trekken. Poppies zijn niet 'feng shui' genoeg LOL