donderdag 7 mei 2009

Erg lekker uit eten bestaat wel!

We hebben al eens eerder verteld dat we -hoewel er veel restaurants zijn- nog nooit ergens 'mind-blowing' lekker hebben gegeten. Alles is goed, maar niet speciaal. Maar toen namen we Jan en Marrije mee naar Parcel 104. Ik had in de Metro of WAVE (van die gratis magazines met artikeltjes over lokale winkels, restaurants en activiteiten en heeeeel veel reclame voor plastische chirurgie, botox-behandelingen en tandenblekers) eens iets over dit restaurant gelezen.

Er naar toe
Omdat we allevier wel een wijntje bij het eten lusten, had ik een taxi geregeld. En wat voor eentje: een American Cab, dat is zeg maar een rijdende Amerikaanse vlag. Dat leek me wel grappig.

Het reserveren van de taxi ging nogal moeizaam. De centralemedewerker had een flink accent waardoor ik hem niet helemaal kon volgen. Maar gelukkig stond er een taxi voor de deur op de (bijna) afgesproken tijd. Het was alleen wel een gribustaxi: dikke barst in de voorruit, een barst in een zijruit, rommel op de bijrijderstoel (meestal mogen ze geen passagiers voorin vervoeren, dus storten ze daar hun lege flesjes, kranten enzovoort neer) en de chauffeur was niet te verstaan en reed helemaal niet prettig. Gelukkig was het maar een ritje van vijf minuten.

Het eten
First things thirst: eerst een cocktail bestellen. Hier geen standaard margarita's en nuclear teas, maar niet alledaagse shakes die erg lekker waren. Dat was een goed begin. Toen werd het tijd om de menukaart te bekijken. Jum, klinkt lekker! Maar wat moet je nou kiezen? Ze hebben een 5-gangendiner voor $80 per persoon. Dat diner bestaat uit een selectie van hun 'a la carte'-menu. Wij wilden allemaal wat anders, dus het werd 'a la carte'. Alleen stonden er geen prijzen bij... Nou ja, we zien wel (Frank en ik wisten dat het een duur etentje zou worden, maar dit doen we ook niet elke week). Ondertussen kregen we een amuse aangeboden van het huis: squid op een bedje van tapenade. Ik houd niet van inktvis omdat het altijd zo taai is, maar deze was erg zacht.


Frank ging voor een artisjokkensoep (aan tafel uitgegoten) als appetizer, de rest ging voor 'foie gras'. Dat bleek geen luxe pate te zijn, maar een heel mals eendenlevertje. Ik had een lekkere witte wijn uitgezocht, een Foppoli. Die had ik vooral op naam gekozen hoor, ik ben niet zo'n wijnkenner. Dat was ook nog lachen, op de wijnkaart stonden aardig wat flessen van $200 of meer (wat uitschieters van $1200). Het was maar goed dat ze op vrijdag de flessen wijn voor de halve prijs doen.

Voor entrees (hoofdgerechten dus) gingen Jan en Marrije voor de 'scallops' (Sint Jakobsschelpen), Frank voor de filet mignon en ik voor de zalm. Fijne porties en met een zalige smaak. De desserts weet ik niet meer, maar die waren ook erg lekker. Ondertussen was het al rond tienen en waren wij de laatste gasten. Nog een kopje koffie na en een taxi besteld en naar huis. Toen we buiten kwamen, stond er een sjieke taxi voor ons klaar. Was ook vijf dollar duurder, maar na zo'n avondje luxe tafelen maakt dat ook niks meer uit.

Durf ik een bigmacindex aan?
Taxi heen2,8 mijl (4,5 km)$9 €???
Taxi terug2,8 mijl (4,5 km)$15 €???
Diner voor 43 gangen,4 cocktails, 2 flessen wijn, koffie + fooi$530 €???

Let op: Parcel 104 is in het weekend gesloten voor diner. En op vrijdag zijn de wijnen voor de helft van de prijs. Ik weet niet tot wanneer deze actie duurt. Misschien tot de economische crisis weer een beetje is overgewaaid?

1 opmerking:

Marleen zei

Taxiprijzen weet ik niet, maar ik zou zeggen voor het 4-persoonsetentje met drie gangen, etc bij een goed restaurant: ongeveer 275 euro?