donderdag 14 mei 2009

Op-de-fiets-naar-je-werk-dag


Fietsen hier in de vallei is lang niet zo erg als veel mensen denken. Ik fiets daarom heel wat af. Niet alleen in de weekends met Manon, maar ook nog steeds zoals ik hier begonnen ben: elke dag op de fiets naar kantoor. Het is maar twee kilometer, maar 's avonds op de terugweg is het soms de perfecte manier om een drukke baan weer wat in perspectief te plaatsen.

Vandaag is het "Bike to Work Day" hier in Silicon Valley. Een fantastisch initiatief natuurlijk, want zonder goeie promotie krijg je ze hier de auto niet uit. Daarom organiseert de Silicon Valley Bicycle Coalition elk jaar 'n "Bike to Work Day". Ze zetten op 70 plaatsen "Energizer Stations" (oplaadpunten) neer, waar je versnaperingen en informatie kunt krijgen.

Wel jammer dat er geen oplaadpunt op mijn route ligt. De dichtstbijzijnde is op de kruising van Brokaw en 1st, ongeveer een kilometer naar het zuiden. En ik ken mezelf: ik vind het gênant om daar naartoe te fietsen alleen maar om te laten zien dat ik "ook elke dag naar kantoor fiets". Misschien ben ik dan toch nog iets te Nederlands. Ik fiets omdat ik 't leuk vind, niet om bewonderd te worden.

Zie ook:

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo,

Ik heb vandaag ook aan op de fiets naar je werk dag gedaan.

Ik werk bij tevens een fietsfabrikant uit Morgan Hill.

Wij gaan 1Juli 2010 naar California/Amerika verhuizen en lezen jullie verhalen met grote interesse.

Ga zo door, dit is heel informatief.

Groetjes,
Piet en Farisa