woensdag 27 mei 2009

20e Holland Festival in Long Beach

Heel toevallig viel het Holland Festival in Long Beach tijdens ons bezoekje aan tante Millie. Nou woont zij nog wel een uurtje rijden vanaf Long Beach, maar dat is maar een klein tripje voor Amerikaanse begrippen. Bovendien was ze al drie jaar niet meer naar het festival geweest en wij nog nooit, dus dat was een mooie gelegenheid om te gaan. OK, de bitterballen die stonden aangekondigd op de website van de Netherlands American Society hielpen ook. En lekker Indonesisch eten slaan we ook niet af!Lekker plekje
Het festival werd gehouden in een klein parkje. Er stond een podium waar een band optrad. Ze speelden een mengelmoes van Indo-rock, country en we hebben 'Heb je even voor mij' van Frans Bauer ook voorbij horen komen met vet Amerikaans accent. Er werd wat gedanst, vooral toen er een lekker linedance-nummer werd gespeeld werd het een drukte van jewelste.Veel bezoekers hadden hun eigen klapstoel meegenomen en iedereen had een lekker plekje uitgezocht onder de bomen. Rondom stonden allemaal standjes met eten, sieraden en snuisterijen.

Het festival was een mooie gelegenheid voor ons om wat verre familie te ontmoeten. Zo kwamen we Mike (een neef van mijn moeder) en zijn vrouw Lani tegen. En Lasha, de dochter van Mollie (zus van Mike) met haar man Marc. En tante Millie kwam een paar oude kennissen tegen die ze al jaren niet had gesproken. Erg leuk!


Tante Millie op ons plekje met Mike en Lani.


Tante Millie slaat wat boemboes en kano's (gevulde koeken) in.

Sate, friet en haring
Hoewel het geen echte Hollandse friet en mayo was, werden de french fries wel in echte Hollandse puntzakken met de tekst 'Eet smakelijk' geserveerd. De bitterballen heb ik niet kunnen vinden, maar wel kroketten!Tante Gerrie, tante Millies room-mate, vond 't maar zo-zo dat we liever patat en een kroket wilden terwijl er zoveel lekker Indonesische hapjes te krijgen waren. Natuurlijk heeft ze wel gelijk, maar we hadden de avond ervoor al heerlijk gado-gado en risolles gegeten bij tante Millie thuis.


Het was hard werken voor de sate-mannen.

Het Holland Festival in Long Beach wordt elk jaar gehouden op de zondag voor Memorial Day.

1 opmerking:

Paps zei

Wish we were there!