zondag 17 mei 2009

Penitencia Creek Trail

Het is alweer 'n week geleden dat we de Penitencia Creek Trail hebben gereden. Maar als ik 's ochtends wakker word, voel ik 'm nog steeds in m'n bovenbenen. Dit was namelijk de eerste keer dat we "iets met heuvels" hebben gefietst.

Laten we bij het begin beginnen. Op Manon's kaartje kun je meekijken door de lichtroze lijn te volgen:

Fietstochten San Jose weergeven op een grotere kaart

De Penitencia Creek Trail loopt van oost naar west. Het begin van de trail ligt zo'n 6 mijl van ons huis. Helaas is er geen mooie route naar de trail toe, dus wij zijn gewoon over de weg gegaan. Gelukkig is het in het weekend niet zo druk in de industriële stukken, dus het viel wel mee. Het stukje over Brokaw onder de 880 door was wat minder prettig. We werden zelfs even betoeterd door 'n automobilist. Ik snap nog steeds niet wat iemand daarmee denkt te bereiken, maar goed...


Fietstochten San Jose weergeven op een grotere kaart

Toen we vorig jaar naar huizen aan het kijken waren, hebben we ook bij het Willow Lake complex gekeken. Als we daar zouden wonen, had ik deze route dus elke dag moeten fietsen. Op zich geen ramp hoor, maar ik vind m'n huidige woon/werk-fietsroute leuker.

Na Lundy Avenue/King Road zijn we linksaf gegaan Mabury Road op. En daar lag na 'n kilometer eindelijk het begin van de Penitencia Creek Trail:De paden van deze trail zijn grotendeels geasfalteerd en je rijdt daardoor erg vlotjes. Helaas zijn niet bij alle kruisende wegen "underpasses" (viaducten" aangelegd. Je moet bij de kruisingen met Jackson, Capitol en Piedmont toch echt even uitzoeken waar het het beste de weg over kunt steken. Doe je dat, dan kom je ruim 4 kilometer later bij het einde van de trail uit bij de kruising van Noble Road en Penitencia Creek Road.

 

Fietstochten San Jose weergeven op een grotere kaart

Wij waren nog niet erg tevreden met dit stukje fietsen en vonden deze trail eigenlijk wat tegenvallen. Maar we hebben goede herinneringen overgehouden aan ons bezoekje aan het dichtbij gelegen Alum Rock Park 'n maand geleden, dus dat wilden we nu ook wel 'ns op de fiets zien.

 

Bij de ingang van het park staat deze enorme steen. Er staat ook 'n poortje. Met de auto moet je in het weekend $6 betalen om het park in te mogen. Met de fiets is het gratis. En we kregen nog advies en 'n kaartje van het park ook. Je kunt in het park kiezen om op de weg te fietsen of over trails te gaan. De trails zijn met vrij grove gravel en zijn ook wat steiler, dus wij hebben ons maar aan de weg gehouden. En eerlijk is eerlijk, die was op sommige punten al steil genoeg.

Maar dit stukje was de inspanning wel ruimschoots waard. Het is enorm mooi begroeid, je fietst vlak langs het kabbelende kreekje en... soms... kom je ineens 'n hert tegen.

 


Erg jammer dat 'n automobilist niet doorhad waarom wij stil stonden en ons dus iets te lawaaiig inhaalde. Dat vond het hert iets minder en dus was ze snel verdwenen.

We zijn doorgefietst tot aan het bezoekerscentrum. Dat is ongeveer 3 kilometer vanaf het begin van het park. Daar hebben we wat gedronken en zijn toen terug naar huis gereden. En dat ging 'n stuk sneller dan de heenweg. We moesten vooral heel veel remmen.
Geen opmerkingen: