maandag 18 mei 2009

Hittegolfje

Pfoe, afgelopen weekend was het even buffelen hoor. De temperatuur steeg ineens met zo'n 10-12 graden Celsius, naar 35-36 graden. We hebben dan ook voor het eerst sinds tijden de airco continu aan gehad. Dit soort uitschieters zijn normaal in het voorjaar.

Die plotselinge warmte is wennen hoor. Zaterdag probeerden we nog een wandelingetje te maken, richting Cold Stone (schepijssalon) en dan een rondje wijk. Maar ik had er al gauw genoeg van, ik wilde weer naar binnen. Lekker koel in de airco.

Omdat het zondag nog warmer zou worden en we niet nog een dag thuis opgesloten wilden zitten, zijn we maar naar de bioscoop gegaan. Daar is ook airco ;o) Om half tien 's ochtends was het al flink warm op de fiets. Gelukkig was de IMAX-zaal waar de nieuwe Star Trek draaide, een goede pelk om koel te blijven.

Toen we twee uur later naar buiten gingen, zagen we dat meer mensen de bios waren ingevlucht: de parkeerplaats stond tjokvol auto's! En ook hier geldt: hoe warmer, hoe suffer de mensen reageren. In het verkeer is dat niet heel prettig. Wat dat betreft zijn 'we' net de trollen uit Pratchetts Schijfwereld... Des te meer reden om 'snel' naar huis te gaan.

Thuis hebben we een pitcher lemonade gemaakt, met een berg ijsklontjes er in. Ik ging nog heel stoer op het balkon zitten, maar zelfs in de schaduw hield ik het tien minuten uit. Gelukkig word het vandaag niet meer zo warm, 'slechts' 27 graden en dinsdag kukelt het naar 24. Brrr...

4 opmerkingen:

Unknown zei

Het vervelende van een airco is dat je er erg snel aan went en je daarna eigenlijk niet meer zonder kunt. Zelf zou ik best een airco in huis willen hebben voor die dagen dat het kwik hier naar of over de 40 gaat, maar dan eigenlijk alleen voor 's nachts om te kunnen slapen!! :) Knuffels, -Tako

Manon zei

Gelukkig is het nu weer iets koeler en bewolkt, dus de airco is weer uit.

Tako, hoe blijf jij koel met zulke temperaturen? Nog tips?

Unknown zei

Nee, ik probeer niet koel te blijven (behalve dan dat ik niet om 2 uur ´s middags midden in de zon ga lopen) na een week of zo ben ik er meestal wel aan gewend. Het zijn vaak de veranderingen van temperatuur die het zo moelijk maken: winkelen terwijl het buiten 40 graden is en ze in de winkels de airco bijna op het vriespunt zetten is dé manier om goed ziek te worden!

Verder gewoon zo min mogelijk aantrekken, af en toe een lekkere frisse (niet koude!) douche en veel sangría drinken.... ok dat zullen jullie daar wel niet veel zien ;)

Manon zei

Ha, toevallig is de Sangria in de aanbieding (waar ook al weer... Trader Joe's of Costc?), maar een marguerita of mojito vind ik wel een goed alternatief. Alhoewel, als ik er aan ruik, lig ik al onder tafel. Ik houd 't wel bij water en sap, OK?