dinsdag 6 april 2010

iPad en iPhone

 

Het was 'n nogal appelig weekje voor me. M'n oude telefoon hield ermee op en dus "kreeg" ik eindelijk 'n iPhone. Daarnaast heb ik met 'n heleboel mensen zaterdag in de rij gestaan om 'n iPad op te halen

De iPhone ken je vast intussen wel. En na 'n paar dagen snap ik ook wel waarom iedereen er zo enthousiast over is. Die jongens bij Apple weten namelijk wel hoe ze software moeten maken die lekker "voelt". Leuk speelgoed... en je kunt er nog mee bellen ook.

De iPad is zeg maar 'n grote iPhone waar je niet mee kunt bellen, geen foto's mee kunt maken en die geen GPS heeft. Waarom ik 'm dan toch heb gekocht? Simpel: ik wil al jaren 'n tablet PC en vertrouw erop dat Apple er iets moois van heeft gemaakt. De eerste stukken software ("apps") beloven in elk geval al veel goeds.

De Apple-winkel was opvallen goed voorbereid. Naast 'n paar honderd Apple-fans was er ook 'n horde pers op komen dagen. De klanten werden netjes ingecheckt ("heb je wel of geen iPad gereserveerd?") en de pers interviewde en nam foto's.

Ook toen wij de winkel binnen werden gelaten, werden we op de foto gezet... met onze Apple-medewerker ("Genius") die ons tijdens de koop begeleidde. Dat is natuurlijk niet alleen service, maar ook 'n prima manier om het proces 'n beetje te stroomlijnen.


Foto van engadget, ik was zelf te druk bezig met meekijken om 'n foto te nemen

Terwijl wij binnen onze iPad stonden af te rekenen, stond buiten Steve Wozniak de zijne aan de pers te tonen. Wozniak is mede-oprichter van Apple en hoewel hij er allang niet meer werkt, nog altijd 'n fan-boy. Voor mij is dit toch wel een van de leuke dingen van het wonen in Silicon Valley: veel iconen van de moderne IT wonen hier ook en soms kom je ze tegen.

Zie ook:

Geen opmerkingen: