zaterdag 23 april 2011

Alcatraz

Wat een kleine cellen hadden ze in de Alcatraz-gevangenis! Nou ja, Al Capone en de Birdman zaten dan ook niet voor niets in de bak... En wist je dat Alcatraz even Indian Land is geweest?


"You have the right to food, clothing, shelter and medical care. Anything else you get is a privilege." Maar veel privileges waren dat niet.

Gelukkig had Nicolette voor vertrek naar Californie al via de website kaartjes besteld voor de dagtour, want er was geen plek meer voor toevallige aanwaaiers. De eerstvolgende boot waar weer kaartjes voor te kopen waren, was die van drie dagen later. En dan is het nog niet eens hoogseizoen! Let op: Alcatraz Cruises is de enige die overtochten naar het eiland verzorgt. Alle andere boottochten varen om het eiland heen.

Na een boottocht van 20 minuten, kom je aan op het eiland waar een ranger uitlegt wat wel en niet mag en waarschuwt voor de meeuwen (zeker nu want broedseizoen). Daarna loop je omhoog naar de gevangenis. Mensen die moeilijk ter been zijn, kunnen met een pendelwagentje gebracht worden.


Kaartjes voor de dagtour kosten $26 per persoon (kinderen $16), dat is inclusief een erg goede auditour van 45 minuten. Je krijgt dan een koptelefoon mee met instructies en verhalen van oud-gevangenen en -bewakers. Wij vonden het echt de moeite waard. Wil je de audiotour niet doen, dan kun je restitutie krijgen.

Geen opmerkingen: