maandag 9 juli 2012

Boston Harbor Islands

Op een warme, benauwde dag zijn we uitgeweken naar naar Georges Island en Spectacle Island, twee van de Boston Harbor Islands. Op Georges zijn we rondgeleid in Fort Warren, een verdedigingsbolwerk vlak voor de haven van Boston. Nadat het fort afgebouwd was in 1861, kon het leger zich maar één kanon veroorloven. Het is tijdens de Amerikaanse burgeroorlog dan ook vooral gebruikt als gevangenis voor officieren, andere politieke voorstanders van de Zuidelijke Staten (de 'Confederates', denk Patrick Swayze als Orry Main in de serie North & South) maar ook afvalligen van de Noordelijke Staten (de 'Unionists').


Boven: oudste vuurtoren van de VS, midden: bitterzoet (Solanum dulcamara), doorkijkje Fort Warren (Georges Island), uitzicht op Boston vanaf Fort Warren, onder: doorkijk naar cruiseschip in haven van Boston vanaf de North Drumlin Summit op Spectacle Island.

Na de burgeroorlog heeft 't fort vooral gediend als trainingsbasis en tijden de Tweede Wereldoorlog als controlecentrum om eventuele vijandelijke (onderzee)boten in het mijnenveld voor de kust van Boston op te blazen.

Een retourtje naar Georges of Spectacle kost $15 voor volwassenen, $9 voor kinderen (onder 3 gratis). De pendeldienst tussen de eilanden is gratis.

Geen opmerkingen: