dinsdag 3 juli 2012

Feest!

Morgen (4 juli) is 't weer groot feest in de VS, Onafhankelijkheidsdag wordt dan gevierd. In Boston is er van alles te doen, gratis concert, show van de Blue Angels boven de haven en de rivier de Charles en 's avonds een vuurwerkshow. We hebben de Blue Angels als eens boven de baai van San Francisco zien vliegen en afgelopen zaterdag reden we onder ze door toen ze boven Portsmouth NH vlogen. Spectaculair!


Vergeleken met andere huizen in de buurt, hebben wij 't bescheiden aangepakt.

In 1776 werd besloten dat er een symbool moest komen dat de waarden van de 'Founding Fathers' moest weergeven. In 1782 werd dit symbool voor het eerst gebruikt: wit staat voor zuiverheid en onschuld, rood voor moed en onverschrokkenheid, en blauw voor waakzaamheid, doorzettingsvermogen en rechtvaardigheid.

Washingtons interpretatie
De eerste president van de Verenigde Staten - George Washington - schijnt de kleuren als volgt te hebben uitgelegd: rood staat voor de Britten, wit voor het afstand nemen van de Britse kroon en blauw was gewoon de lucht (en daar komen de sterren ook vandaan). Hoezo normen en waarden, gewoon simpel houden zal hij wel gedacht hebben.

Zie ook:
Eerdere posts over 4th of July

1 opmerking:

margie zei

nu is het echt feest!