dinsdag 9 juli 2013

WeggesleeptZie je waar die zwarte jeep staat op de foto?

Daar had ik dus mijn auto ('n rode RAV4) geparkeerd toen we gingen lunchen in Falls Church.

En zie je dat bordje "Towing Enforced"?

Dat is de reden dan mijn auto er niet meer stond toen we terugkwamen van de lunch.

Het is 'n vreemde gewaarwording als je auto niet meer staat op de plek waar je hem geparkeerd hebt. Mijn eerste reactie was toch: "oh nee he, m'n auto is gejat". Maar zo nieuw is mijn RAV4 nou ook weer niet en 'n druk winkelcentrum is dan niet de meest logische plek om gejat te geworden. Toen ik het bordje zag, wist ik direct hoe laat het was. Ik had niet goed opgelet toen ik parkeerde en de auto dus ergens neergezet waar het niet mocht.

Op het bordje staan twee telefoonnummers: dat van de lokale politie en dat van het wegsleepbedrijf. Die laatste moet je hebben.

"Pete's Towing. How can I help you?"

"I think you guys might have just towed my car."

"What type of car is it?"

"A red Toyota RAV4."

"We indeed just put a car like that on our lot."

"OK, that means at least it wasn't stolen. So how can I get it back?"

"You will have to come over here, show proof of ownership, pay a fee and then you can drive your car out."

Het sleepbedrijf bleek op loopafstand te zitten, dus we zijn er naartoe gelopen. Zoals het bordje aangeeft, is de "boete" $100 (plus $40 dollar voor elke extra dag dat je auto laat staan). Mijn rijbewijs was 'n prima "proof of ownership" en uiteraard kun je met je credit card betalen. Kortom: een half uur later zaten we weer in onze auto en konden we verder op onze winkelroute.

De man van het sleepbedrijf was helemaal verguld met ons. Niet zozeer omdat hij weer $100 had verdiend, dat gebeurt de hele dag door. Maar normaal gesproken wordt hij voor rotte vis uitgemaakt als mensen hun auto komen ophalen. En daar deed ik dus niet aan. Het is heel simpel: er stond 'n duidelijk bord dat je op die plek alleen mag parkeren als je bij die winkel boodschappen doet. Ik had gewoon niet goed opgelet toen ik parkeerde. 'n Beetje dom en daardoor 'n dure lunch.

Laat dit 'n les zijn voor iedereen die hier naar de regio komt: auto's worden hier in Noord-Virgina vrij snel weggesleept. Het is 'n flinke business voor bedrijven zoals Pete's, dus die controleren erg vaak en slepen je auto direct weg. Let dus goed op of er bordjes staan als je hier in de buurt parkeert.

Geen opmerkingen: