zondag 28 juli 2013

Grindsnelweg

We hebben intussen redelijk wat ervaring met de staat van snelwegen hier in de VS. In Californië waren de wegen lang, recht en werden ze slecht onderhouden. In New England waren de wegen juist kronkelig, werden ze vaak onderhouden, maar waren ze door het klimaat nog steeds slecht. Hier in de buurt van Washington zijn de wegen weer lang en recht, maar dan wel goed onderhouden.

Maar als je wat verder naar het westen rijdt, worden de wegen weer heel anders. Ik associeer 'n weg die 'n nummer heeft toch altijd met 'n bepaald kwaliteitsniveau. Of je nou op de A2 of de A9 rijdt, je weet dat het 'n snelweg is. Dus verwachtte ik ook hier zoiets. Maar het was me al opgevallen dat Virginia wel erg veel wegen met nummers heeft. Zou de 685 of de 890 ook 'n snelweg zijn?

Toen we van het weekend onderweg waren, kwamen we dit bord voor 'n bocht tegen.Ik kende het bord niet, maar kort na de bocht werd het duidelijk. De verharde weg, veranderde in 'n grindpad.Het was niet de eerste keer dat 'n genummerde weg ineens overging in 'n grindpad, dus ik hield er rekening mee en reed vrij rustig. Maar als je hier voor het eerst bent, is dit dus iets om rekening mee te houden: niet elke snelweg is echt 'n snelweg.

Manon twijfelde nog even of dit wel echt 'n snelweg is. Ik weet het niet helemaal zeker, maar dit bordje doet vermoeden van wel.Mocht je ze niet kennen: de adopt-a-highway-bordjes geven aan dat het stuk "snelweg" waarop je op dat moment rijdt, wordt onderhouden (of dat het onderhoud wordt betaald) door 'n bepaald bedrijf of organisatie. Ik vind het wel mooi, deze weg wordt door de "vereniging van modelvliegtuigbouwers" onderhouden. :-)


Zie ook:

Geen opmerkingen: