dinsdag 16 december 2014

Hogere kerstsferen

Vorige week in New York kwamen we al aardig in de kerststemming met ons bezoek aan de Radio City Christmas Spectacular. Ook op straat kwam de sfeer er al in: marktje op de hoek van Central Park bij Columbus Circle, overal kerstmuziek en veel kerstbomenverkopers.


Ook de warenhuizen zijn er klaar voor. De etalages van Macy's laten het verhaal zien over Alex. Hij is gek op sterrenkijken en gaat planeten langs om te zien hoe ze daar kerst vieren. In de laatste etalage komt hij met de kerstman terug in New York City.


Bij Saks on 5th Avenue moesten we in de rij aansluiten om langs de etalages te schuivelen. In elke etalage zie je een ander sprookje uitgebeeld.


Saks heeft ook nog een lichtshow op de pui van het gebouw. Ook Bloomingdale's, Lord & Taylor en Tiffany's doen mee met de kerstetalages, voor de adressen kijk je hier.Rockefeller met De Kerstboom.

Feest van de lichtjes
Buiten New York City kunnen ze er ook wat van. Elke avond zie ik meer gekleurde lichtjes en opblaaskerstmannen verschijnen. Onze versieringen vallen in het niet bij die van onze buren. Ik heb even overwogen om ze dan maar weg te halen, want tegen dit kleurengeweld kunnen willen we niet opboksen.


Zo ziet een stukje van onze straat er nu uit. Er komt nog meer bij!

Al die kleuren'pracht' wordt door veel mensen tacky genoemd, smakeloos. Kan zijn, maar het is geweldig! Helemaal fantastisch is dat iemand in kaart heeft gebracht waar de mooiste (?) versierde tuinen en huizen zijn te vinden in het noordelijke deel van Virginia en in Maryland. Dat zijn er zestig! En nog gratis ook, al wordt er her en der wel gevraagd om donaties voor goede doelen. Op Holly's Tacky Christmas Lights kun je foto's bekijken van de locaties. Hier zie je er twee:


Dit is stijlvol, niet tacky.


T-A-C-K-Y, en dan zie je nog niet eens alles.

Wil je ze zelf bewonderen? Stippel dan een route uit met behulp van Holly's routekaarten. Eén van mijn favorieten is te zien in Leesburg (nr. 53): de lichtshow is afgestemd op muziek die je kunt horen op een lokale fm-zender. Een andere waar ik graag dit jaar weer even wil kijken is de Bull Run Festival of Lights in Centreville.

Een aantal lokale parken proberen in de wintermaanden extra inkomsten te genereren met dit soort attracties. Bij deze rijd je met de auto tussen alle kerstverlichtingen door. Dit kost $15-$20 per auto (max. 14 mensen per auto). Of toch maar wandelen in Meadowlark's Botanical Garden in Vienna ($14 per persoon)?

Geen opmerkingen: