donderdag 11 december 2014

Rockettes

De kerstshow van de Rockettes in de Radio City Music Hall stond al een lange tijd op mijn verlanglijstje. Dus toen Frank nog wat vakantiedagen moest opmaken (mag er maar drie overhevelen naar het nieuwe jaar) en voorstelde om naar New York te gaan, ben ik direct gaan boeken: bus, hotel en kaartjes voor de voorstelling.


Wat een strakke voorstelling!

Zo oud?
Ik wist dat de Rockettes al in de jaren vijftig optraden, maar de oorspronkelijke Rockettes zijn zelfs in 1925 al begonnen in Missouri. Vanaf 1932 treden ze op in de Radio City Music Hall in New York. Het dansnummer van de houten soldaten staat al tachtig jaar op het programma, maar het is nog steeds verbluffend knap hoe ze al die vormen lopen met hun 'houten' benen.


Wooden Soldiers in de jaren dertig.

Hieronder staat een video van het dansnummer. Als de hoempapamuziek je te lang duurt, ga dan naar 4:35 en kijk vanaf dat punt hoe ze op het eind als dominostenen in slow motion omvallen.Kaartjes
Ik had rechtstreeks via de website van Radio City Music Hall geboekt, maar het loont de moeite om rond te shoppen voor een leuke aanbieding of coupon (kortingsbon). De prijzen variëren tussen de $42 en $170 ($250 op 24 en 25 december). Ik had geen idee hoe groot de zaal zou zijn, dus uiteindelijk twee plaatsen op 2nd Mezzanine (het middelste balkon, er zit er nog één boven) gereserveerd. Wij vonden het prima plaatsen, we konden alles goed zien. De zaal was niet uitverkocht, het was de middagvoorstelling van 5 uur op een maandag. Ze doen nu doordeweeks 'maar' drie voorstellingen op één dag en in het weekend vijf. In de week van kerst treden ze doordeweeks ook vijf keer per dag op.


De show duurt anderhalf uur, zonder pauze. Koop je snacks en drankjes dus voordat het begint. Tijdens de show kan ook, elke verdieping heeft een verkooppunt. Ik blijf het raar vinden dat je tijdens ballet- en theatervoorstellingen mag eten en drinken alsof je in een bioscoop bent of bij een sportevenement.

De Christmas Spectacular is altijd in november en december. In het voorjaar doen de Rockettes een lenteshow (eind maart tot begin mei 2015, previews vanaf 12 maart). En wil je ervaren hoe het is om als een Rockette te dansen, dan kun je meedoen aan een speciale les: Rockettes Experience voor als je balletervaring hebt, Rockettes 101 voor alle anderen.

Geen opmerkingen: