zaterdag 17 oktober 2015

Festivaltijd

Het lijkt wel of er deze maand nog meer festivals zijn dan normaal. Twee weken geleden was ik bij het Hardly Strictly Bluegrass-festival (HSB), een gratis bluegrassfestival in het Golden Gate Park met optredens van onder andere Ry Cooder, Joe Jackson, Los Lobos en Emmylou Harris.


Los Lobos in actie. Ik ken ze eigenlijk vooral van hun hit La Bamba, dus ik was verbaasd toen ik hoorde dat ze vaker op HSB hebben opgetreden. Ze blijken een lekkere mix van rock, tex-mex, country, folk en blues te maken.


Emmylou Harris trad voor de vijfde keer op, hier met Rodney Crowell. Een leuke band die ik op het festival ontdekte is The Dustbowl Revival, een band die een mengeling van hot jazz, bluegrass, swing en funk spelen.

Pompoenentijd
Overal zijn er nu Oktoberfesten, maar het festival dat al een tijdje boven aan mijn lijstje stond, was het Art & Pumpkin Festival in Half Moon Bay. We zijn vroeg die kant op gegaan, want het is er altijd megadruk en er zijn niet veel wegen die naar Half Moon Bay leiden, dus die staan dan vol. In de directe omgeving van Half Moon Bay heb je ook een aantal 'pumpkin patches', velden waar je pompoenen kan kopen. Met van alles eromheen: maïsdoolhof, attracties voor de kinderen, hele kermissen zijn het.


Om elf uur was het al flink druk op de kunstmarkt.


Pumpkin Parade met Gourdy, de mascotte.


Binnenkort is het Dias de Muertos, een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag, zoals Allerheiligen en Allerzielen.


Dit is de zwaarste pompoen (zo'n vijfduizend kilo), maar mocht niet meedoen aan de wedstrijd. Deze is namelijk van beton, staal en keramische tegeltjes.


De winnaar van de jaarlijkse weegwedstrijd krijgt $6 per lbs.


Boer Mike is er elk jaar om zijn kunsten te laten zien.


Snoopy

Toen het te veel begon regenen, zijn we maar richting huis gegaan.

Cadeautje op de terugweg
Onderweg moesten we even een sanitaire stop maken bij Rockaway Beach. Als je dan toch bij het water bent, is het altijd fijn om even over de oceaan te turen. "Ik zie daar iets vissigs", zei Frank al snel. En inderdaad, daar gingen ze:


Dolfijnenvinnen


Jump!

Geen opmerkingen: