dinsdag 28 december 2010

Beetje scheef

Joepie, we hebben weer een logee dus een mooi excuus om trekpleisters in de buurt te bezoeken die we anders niet zo gauw zouden gaan bekijken. Deze keer stond de Mystery Spot in Santa Cruz op het reisschema.

Het verhaal gaat dat er op de Mystery Spot (een stuk land met een diameter van 46 meter) iets raars is met de zwaartekracht. Mensen zijn er ineens groter of kleiner, staan er in een rare hoek bij, je voelt je in elkaar gedrukt, misselijk of licht in het hoofd worden. Dat komt door A. gassen die uit de grond komen waardoor iedereen daar gaat hallucineren, B. mineralen die in de grond zitten of C. door een UFO die daar is neergestort, D. buitenaardse wezens hebben daar bakens geplaatst als landingsplek voor hun ruimteschepen.

Dat wilden we wel eens meemaken! Na een flinke klim de heuvel op kwamen we bij een scheefgezakt hutje. Daar liet onze gids zien hoe een biljartbal omhoog rolt. Vervolgens mochten we allemaal het schuurtje in om nog vreemdere dingen te zien en voelen. Het zag er ongeveer zo uit:


Optisch bedrog
Natuurlijk is er niks buitenaards aan de hand, het is allemaal gewoon optisch bedrog. Maar wel erg leuk natuurlijk! In Nederland heb je Casa Magnetica in Avonturenpark Hellendoorn en in Duitsland kun je er eentje vinden in Phantasialand.

Reserveren
De rondleiding duurt 45 minuten, elk kwartier vertrekt er een gids. In het hoogseizoen en feestdagen is het aan te raden om telefonisch kaartjes te reserveren ($6 per stuk; ze accepteren VISA, Mastercard en Discover; telefoonnummer is 831-423-8897). Op dit moment is het niet mogelijk online kaartjes te bestellen. Parkeerkosten zijn $5. De winteropeningstijden zijn: doordeweeks tussen 10AM en 4PM (laatste rondleiding vertrekt om 4:05PM), in het weekend tussen 10AM en 5PM.

Als je op de bonnefooi gaat, kost een kaartje $5 aan de kassa. Op drukke dagen loop je echter de kans dat vanaf 12 uur 's middags de hekken dicht zijn. Je kunt dan alsnog proberen telefonisch kaartjes te bestellen. Je moet dan wel eerst een stukje terugrijden naar de bewoonde wereld om GSM-ontvangst te krijgen!

Geen opmerkingen: