donderdag 9 december 2010

Postbuizen

In het Empire State Building zie je nog veel van dit soort buizen.

 

Manon herkende ze gelijk: dat zijn postbuizen. Mijn herinnering ging gelijk terug naar de C&A vroegen: bij de kassa werd je bonnetje en het geld in 'n cilinder gestops, die werd in 'n buis geduwd en dan woosh... gingen beiden naar boven. Alleen daarom al wilde ik met m'n moeder mee naar de C&A.

 

Deze "mail chutes" zijn iets minder geavanceerd. Ze werden vroegen gebruikt om de post van boven in het gebouw eenvoudig beneden te krijgen. De mensen op de werkvloer gooiden gewoon hun brieven in de chute en die kwam dan beneden in 'n verzamelbak waar de postbode ze uit kon halen.

'n Aardig idee natuurlijk, maar helaas kwam er nogal veel post klem te zitten. En ik moet er ook niet aan denken dat het pakje van die kantoorpief op verdieping 86 mijn brief aan tante sjaan verplettert.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

ja, ook daarom wilde ik graag naar C&A met m'n moeder. En naar V&D voor de muziekaapjes (weet Manon vast ook nog wel ;),
groetjes Alaude

Manon zei

Ja! Een paar jaar geleden zagen we de muziekaapjesautomaat op de speelgoedafdeling van de V&D op Hoog Catharijne. Een van de medewerkers had zelfs een oud kwartje bij zich om er in te doen, erg leuk! Kijk eens hier, echt jeugdsentiment: http://jeugdsentimenten.net/2006/12/10/de-aapjesmachine-bimbobox/

Manon zei

Enne, naar C&A voor het Palomino-paard!