donderdag 23 december 2010

Een superlang kerstweekend

Alvast sorry.

Hier in de buurt hebben de meeste mensen dit jaar 'n lang kerstweekend. Kerst valt hier namelijk een beetje anders dan in Nederland.

In de VS viert men vooral kerstavond, dus op de 24e. Je kent het wel van de TV-series en films: iedereen gaan uit het werk nog snel kadootjes kopen en dan naar huis voor het kerstdiner. Dus het grote diner is hier op de 24e, niet op de 25e zoals in Nederland.

De 25e hebben de meeste mensen dan vrij om uit te buiken. En om 's ochtends de kadootjes uit te pakken die onder de kerstboom liggen.

Sommige werkgevers (zoals de mijne) maken ook van de 24e een vrije dag. En zo komen we dus ineens aan 'n lang weekend dit jaar. :-)

Extra leuk is vooral dat "public holidays" hier opschuiven als ze in 'n weekend vallen. Dus omdat de 25e op 'n zaterdag valt, schuift de vrije dag door naar maandag. En zo komen we ineens aan 'n superlang weekend van vier dagen.

Ik zei het al aan het begin: sorry.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Die vrije dag hebben wij morgen ook! Maar het is geen officiƫele feestdag maar wordt door veel bedrijven zelf aan de medewerkers "geschonken".

Dat opschuiven gebeurt hier ook, alleen niet naar de volgende dag. Er is per deel van het land een commissie die bepaalt welke andere dag van het jaar plots tot feestdag wordt gebombardeerd.

PS: prettige kerstdagen mazzelaars :)

Rita Meyer zei

Ach, hier in NL zijn veel bedrijven dicht tussen Kerst en Oud en Nieuw en hebben veel mensen dus een hele week vrij. Sorry ;-)
Fijne feestdagen!!