donderdag 2 juni 2011

Thuis

En dit is ons nieuwe appartement. Het is het hoekappartement op de bovenste verdieping:

De drie ramen in het 'torentje' en het raam daar rechts van zijn van de woonkamer, de twee ramen daar weer naast zijn van een slaapkamer. Laat de verhuizer maar komen met onze spullen!

9 opmerkingen:

Nellies zei

Ziet er mooi uit zeg! Hopelijk zijn jullie spulletjes er snel. En het ziet er zonnig uit bij jullie, klopt dat? Geniet ervan.

Manon zei

Het was inderdaad lekker zonnig en warm (88F). Een dag later was er fikse onweer, een restantje van de tornado die over Springfield MA is geraast. Nu is het een wat normalere temperatuur (72F) maar met een flinke wind. Hoe is het in NY?

CaT zei

en, valt het mee of tegen in de groovy? vergeet het ontbijt morgenochtend niet! (wijzelf waren er nog nooit, ondankas dat we er nu alweer bijna een jaar wonen!)
of de filmavond vanavond... :)

Riëlle zei

Wow! Als je het pink verft zou het zo een vleugel van het Disneyland Hotel kunne zijn.......
Ziet er zeer goed uit! Hopelijk is het van binnen net zo mooi als van buiten.
Veel woongeluk!
Liefs,
Riëlle

Anoniem zei

Welkom thuis!

En hoe bevielen de eerste dagen ? Heb je al meubels?

Esther

Jos Smeets zei

Beste Manon en Frank,

Mijn naam is Jos Smeets, ik ben op zoek naar gegevens over Amerikaanse gewoonten rond geboorte. Zo ben ik via Google op jullie blog terecht gekomen. Zouden jullie mij willen helpen met deze zoektocht? Zelf ken ik namelijk geen mensen in de USA.
Ik zag bijvoorbeeld al op een andere hit van jullie al dat geboortekaartjes pas 6 weken naderhand worden verstuurd, erg grappig. Heel anders dan in Nederland.

Als jullie dit geen bezwaar vinden mogen jullie mij mailen op jos.s@upcmail.nl, dan stuur ik jullie nog wat concretere vragen.

Voor de rest hebben jullie een heel mooi blog en een geweldig leuk reisverslag, dat ook voor iemand die jullie niét kent cultureel en historisch interessant is.

Met vriendelijke groet en veel succes in jullie nieuwe "land of the free and home of the brave!"

Jos Smeets
Nederweert-Eind

Paps en Mams zei

Welkom thuis!!!
We hopen gauw een kijkje te komen nemen. Verhuizen zit ons - momenteel - in het bloed. En je weet: de rustige momenten komen er aan. Maar als wij er zijn, is het dan nog rustig?

Manon zei

@Cat: mee natuurlijk, wat valt er tegen met dit zonnige weer! OK, de master bedroom had wat groter mogen zijn ;)
@Rielle: misschien zijn we daarom ook wel gevallen voor dit complex
@Esther: omgeving rond Boston is erg mooi, ik versta het Bostonians nog niet goed (vind 't net als plat Utrechts klinken ;) We logeren nog even bij vrienden, omdat onze spullen de 15e pas komen.
@Jos: bedankt voor de complimenten! Over gewoontes rond geboorte kan ik niet zo heel veel meer vertellen. In plaats van kraamcadeautjes na de geboorte geven ze hier cadeautjes op de 'baby shower' die zo'n week of 8 voor de uitgerekende datum wordt georganiseerd voor aanstaande moeder. Vroeger waren er alleen vrouwen aanwezig (moeder, zussen, vriendinnen) die de aanstaande op de hoogte stelden van alles wat je moet weten als moeder van een baby. Tegenwoordig zijn ook vaak mannen aanwezig en worden er spelletjes gedaan, kijk maar eens op http://www.babyshower101.com/baby_shower_games.html. Over het algemeen bevallen ze hier in het ziekenhuis, al hoorde ik in California toch ook wel dat thuisbevallingen niet supervreemd meer waren Ze vertellen hier trouwens over het algemeen aan iedereen of het een jongetje of meisje gaat worden. Soms al met naam er bij. Heb je al gezocht op 'birth traditions united states' of 'birth customs'? Succes met je zoektocht!

Manon zei

@Paps en mams: jullie zijn toch de rustigheid zelve ;)