donderdag 30 juni 2011

Toedeloe

Dat is waar ook, in Nederland moet je bij de meeste openbare toiletten betalen voor het gebruik: 50 cent of een consumptie in cafe/restaurant. Ik vind dat nooit zo'n probleem om een toiletjuffrouw of -meneer te betalen, meestal zijn de toiletten dan schoon (genoeg). Alleen die wc's op stations waar je een muntje in de deur moet doen, daar kan ik niks mee.

In Californie zijn de openbare toilettten gratis en over het algemeen netjes, met genoeg wc-papier en papieren wc-brillen (ik tel de 'out-houses' in de natuurparken hier even niet mee). Het is me inmiddels opgevallen dat de openbare toiletten in de omgeving Boston beduidend minder schoon zijn. Bij pompstations wil de aandacht helemaal nog wel eens verslappen.

WC-winkel
Toen ik in de Kalverstraat langs 2theloo liep, moest ik 't proberen. Het is een winkeltje waar je toiletartikelen kunt kopen, maar waar je ook naar de wc kan. En inderdaad, het ziet er schoon uit.

Toiletbezoek hier kost een euro, maar dan krijg je een bonnetje voor 50 cent korting op een aankoop in het winkelgedeelte.


Setje 2theloo-pleisters. Ik weet niet precies hoe dit nou 'wc-gerelateerd' is, maar OK. Nu zwerven er tenminste geen losse pleisters meer door m'n handtas.


Moderne wastafels en toiletten, met megamonden op de muur. Weet niet wat er bij de mannen te zien is.

Geen opmerkingen: