woensdag 13 juni 2012

Huren in Boston voor korte periode (2-6 maanden)

Kom je maar voor een paar weken of maanden naar Boston, dan kun je de volgende woonopties overwegen in plaats van een hotel. Op een gegeven moment ben je het uit eten gaan misschien wel zat en wil je zelf je prakje koken. Even een algemene tip: als je alles met je Nederlandse creditcard of pinpas gaat betalen, licht dan je bank in van je plannen. Anders heb je dikke kans dat je rekening geblokkeerd wordt op verdenking van frauduleuze praktijken in Boston.

Extended Stay of Long-term Stay Suites
Zoek een hotel waar ze een kamer met kitchenette (met koelkast, magnetron, kookplaat en wat keukengerei) voor je hebben. Voorbeeldje: een Studio Suite met Queen Bed in Extended Stay Hotel in Waltham 10 juni-10 juli 2012 $80 per nacht, komt op $2400 voor een maand en daar is nog geen belasting over gerekend.

Appartementencomplex met short-term leases
Short-term leases zijn huurcontracten voor een maand of voor 2-9 maanden. Hoe korter de periode, hoe hoger de huur. Grote verhuurders zijn Archstone en Avalon. Voorbeeldje: een ongemeubileerde '1 bedroom apartment' van 935 sqft (86m2) bij Avalon @ Chestnut Hill in Newton kost $3.655 per maand als je een lease tekent voor 2 maanden ($3.340/maand voor 3 maanden, $2.135 per maand voor 12 maanden). Dichtstbijzijnde metrostation is een kwartier lopen en dan is het een half uurtje naar downtown Boston.


Misschien een tip: in 'ons' complex - zo'n 8 mijl ten noorden van downtown Boston - kun je vanaf 3 maanden huren. Voor short-termcontracten rekenen ze een opslag van $150/maand. Op dit moment zijn er 2b/2b-appartementen van zo'n 1.000 sqft beschikbaar per juli en augustus ($2.650/maand inclusief de short-term opslag), 1b/1b vanaf oktober. We zitten op 10 minuten lopen van een metrostation en dan is het 20 minuten boemelen naar downtown Boston. Wil je meer informatie, laat 't me weten.

Gemeubileerd of kaal
Als je kort overkomt, laat je waarschijnlijk geen meubels verschepen. Wil je een gemeubileerd appartement furnished short-term lease, dan wordt het nog duurder. Je huurt dan een set van zithoek, eethoek en slaapkamer. Afhankelijk van de stijl, huurperiode en extra's die je kiest, moet je uit gaan van minimaal $700 per maand extra. Vraag de leasing manager van het appartementencomplex naar de mogelijkheden. In ons complex kunnen ze het in elk geval voor je regelen.

Om je lege appartement in te richten, kun je meubels kopen en dan vlak voor vertrek weer verkopen. Wil je nieuw spul, kijk dan eens bij Target en TJ Maxx/Homegoods. Wat duurder zijn Crate & Barrel en IKEA. Die zit in Stoughton, ten zuiden van Boston of bestel online. Tweedehands spullen vind je via Craigslist (soms gratis), ga naar yard sales of kringloopwinkels (bijvoorbeeld van Salvation Army).

Ook leuk
Kijk ook eens op Airbnb en Vrbo. Op deze websites vind je soms erg leuke en betaalbare plekken, variƫrend van kamers in kelders tot schattige cottages in de achtertuin. Eigenlijk bedoeld voor vakanties, maar sommige kunnen voor langer gehuurd worden.

Zomerhuis buiten het seizoen
Hoef je niet per se in Boston te zijn en ben je hier buiten de zomerperiode, dan kun je bijvoorbeeld op Craigslist leuke optrekjes vinden richting de kust. De eigenaren verhuren hun zomerhuisje in de periode dat ze er zelf geen gebruik van maken. Let wel op: sommige van dit soort huizen zijn oud en hebben nauwelijks verwarming/isolatie en stoken op olie of houthaard. Romantisch is 't wel.

Rockport MA, Bearskin Neck

Zie ook:
Huurprijzen in en rond Boston
Huurwoning vinden in/rond Boston
Meubels huren

Geen opmerkingen: