zaterdag 16 juni 2012

Schoolbus?



De officiƫle benaming voor dit soort auto's is 'School Pupil Transport Vehicles', of '7D Vehicles' ('7D' verwijst naar het betreffende artikel in de Massachusetts-wet). De eerste keer dat we zo'n personenauto met een 'SCHOOL BUS'-bord op het dak zagen, keken we elkaar aan met een blik van '????'. Het zijn voornamelijk minivans, maar er rijden dus ook sedans rond vermomd als schoolbus. En natuurlijk zijn de gele bussen alom aanwezig:



De personenauto's met SCHOOL BUS-bord moeten als schoolbussen behandeld worden. Dus als de rode lampen knipperen, mag je de auto niet passeren omdat er kinderen in- of uitstappen. Doe je dat toch, dan loop je ook hier het risico op zo'n boete waar Frank nog altijd slecht van slaapt.

Waarom?
In Massachusetts rijden er zo'n 5.000 7D-auto's rond. Dit is voor schoolgaande kinderen (inclusief dagopvang, van kindergarten t/m 12th grade) die bijvoorbeeld te ver van de vaste schoolbusroute wonen. Ook worden de 7D-auto's veel gebruikt om kinderen te vervoeren die door een handicap geen gebruik kunnen maken van de grote bussen.

Geen opmerkingen: