maandag 17 november 2008

Meubels huren

Als je meubelen verscheept, zijn ze zo'n zes tot acht weken onderweg. Je kunt in de tussentijd natuurlijk in een hotel trekken. Maar als je al een woning hebt geregeld, hoef je niet in huis te kamperen. Vrienden die vorig jaar naar de oostkust van de VS zijn vertrokken, hadden een oplossing: meubels huren totdat je eigen spullen er zijn. Dat is in Amerika heel gewoon, misschien omdat het hier heel normaal is om voor je werk te verhuizen?

Brook Furniture Rental en Cort zijn grote verhuurders in Californië [toevoeging juni 2012: Brooks levert niet in Massachusetts, Cort wel en ook American Furniture Rental]. Je kunt uit verschillende series kiezen, van klassiek Amerikaans tot modern (met bijbehorend prijskaartje). Een serie bestaat uit spullen voor woonkamer en slaapkamer(s). Voor de woonkamer: bank, fauteuil, salontafel, bijzettafel en tafellamp, eettafel met vier stoelen. Voor de slaapkamer: 2-persoons boxspringbed, nachtkastje, grote ladenkast met spiegel en weer een staande lamp. Als je 2 slaapkamers hebt, kun je er ook voor kiezen om er eentje in te richten als werkkamer. Dan krijg je een bureau, bureastoel en kast.

Omdat de modelappartementen in onze community zijn ingericht door Brook -en omdat de huurprijzen niet veel verschilden-, hebben wij ook voor Brook gekozen. We ontvangen voorlopig toch nog even geen logees (he, eerst zelf even goed settlen!), hebben wij gekozen voor de Rock Island Plaza serie voor 1b/b (1 bedroom/1 bathroom).


Maar met meubels alleen ben je er nog niet, dus hebben we ook een Scott Maid-pakket gehuurd: keukenspullen zoals pannen, servies, bestek, koffiezetapparaat, pannenlappen, placemats, servetten. Voor slaapkamer: lakens, dekens, kussens met slopen, wekkerradio. Badkamer: handdoeken, badmat. Overig huishoudelijk: stofzuiger, telefoon+antwoordapparaat, 2 zijden planten. Startsetje keuken: spaghetti, saus, popcorn, flesje water, snoepjes. Startsetje badkamer: wc-papier, hotelverpakking zeep, shampoo en shower gel.

Aanvullend kun je nog apparaten huren, of extra aankleding voor het huis zoals sierkussens en schilderijen.

Geen opmerkingen: