woensdag 26 november 2008

Comcast triple play

Sorry voor de Engelse titel, maar volgens mij heet dat in het Nederlands ook zo: triple play. Dat is als je van één aanbieder zowel TV, telefoon als internet afneemt. En dat doen wij hier dus bij Comcast. Niet omdat dat de beste is, of de goedkoopste. Maar eigenlijk alleen omdat het de eerste was die we tegenkwamen en we toch vooral snel 'n internetverbinding wilde hebben.

Na wat opstartproblemen lijken alle drie de Comcast-onderdelen het nu goed te doen.


De eerste veel-te-ingewikkelde afrekening van Comcast

De internetverbinding doet het in elk geval prima, want anders zouden we deze weblog niet zo regelmatig bijhouden. Voor de techneuten: de latency is hoog, de throughput ook.

De telefoon deed het als eerste goed, maar is voor ons nog wat minder van belang. We bellen wel 'ns met Nederland, maar dat is niet zoveel. Oh ja, alle telefoontjes binnen de VS zijn inbegrepen in de prijs. Maar ja... we bellen nog niet zoveel binnen de VS.

De TV heeft eigenlijk het langst op zich laten wachten. Maar ook die dienst werkt sinds vrijdagavond goed. Met meer dan 200 kanalen is de keuze reuze. En voor geen meter aan ons besteed. Dus zijn we extra blij dat we er gelijk 'n DVR bij hebben. Dan kunnen we dus gewoon de dingen opnemen die leuk lijken en ze dan terugkijken als het ons uitkomt. Eigenlijk net als met 'n ouderwetse videorecorder, maar dan zonder geklooi met banden of moeilijk programmeren.

De bigmac-index voor zo'n triple play setje:

Kabel + telefoon + internet $99/maandZiggo alles-in-1 plus€50/maand

Geen opmerkingen: