maandag 17 november 2008

Fietsen op de snelwegNou... Manon en Margie laten het wel erg mooi klinken hoor. Zo'n bikkel was ik vanochtend nou ook weer niet. Allereerst is 'n bikkel iemand die bij 10 graden vorst of met plenzende regen ook nog op de fiets stapt. En dus niet als het buiten lekker 20 graden is. Maar goed, daar kon ik vanochtend ook niks aan veranderen. En dat wilde ik ook niet.

Maar de tweede reden dat ik niet stoer was, is omdat ik me vanochtend op m'n fiets ook helemaal niet zo stoer voelde. Het is namelijk best wel eng om te fietsen op iets dat voelt als de vluchtstrook van 'n gemiddelde Nederlandse snelweg. En als je dan ook niet zo goed weet hoe de regels hier zijn...

Maar goed, ik heb er maar gewoon het beste van gemaakt. En eigenlijk viel het ook best wel mee. De auto ontwijken je netjes, maar gelukkig ook weer niet zo debiel ruim als de Fransen het meestal doen. En op zich went het ook snel om niet overal 'n fiets op het asfalt te zien, maar gewoon te moeten kijken naar wat 'n redelijke route is om te fietsen.

Eigenlijk is m'n grootste overgebleven vraag hoe je omgaat met linksaf slaan. Stel je hebt 'n weg met twee banen voor linksaf, dan twee banen voor rechtdoor en dan 'n fietsstrook. En je wilt dus linksaf. Ga je dan met je fiets op de voorsoorteerstrook van de auto's staan? Of ga steek je de kruising eerst rechtdoor over en sluit je dan aan bij het verkeer dat van rechts komt?

Vanochtend heb ik dat laatste gedaan. En volgens mijn collega's op kantoor is dat wel 't veiligste. Maar ja, het scheelt wel 'n stoplicht als ik 't op de andere manier doe. Misschien moet ik maar 'ns kijken of er ook 'n Californisch handboek voor fietser is. Met voorop net zo'n mooie foto van onze governator als op het auto-handboek.

3 opmerkingen:

Frank zei

En daar is het antwoord op de vraag: http://www.dmv.ca.gov/pubs/hdbk/shr_slow_veh.htm#bike. Volgens de tekst moet ik optie 1 doen. Maar de plaatjes lijken te suggeren dat optie 2 ook mag. Hmmm...

thatotherdewd zei

Armour suit?

Frank zei

That's definitely an option you shouldn't rule out. You won't believe the weird stuff that some people wear for clothing around here.