donderdag 13 november 2008

Te veel paardenkracht

Op de papieren van holidaycars.com werden we er al voor gewaarschuwd: bij het afhalen van de auto moesten we alert zijn op upgrades tegen betaling. De baliemevrouw dacht waarschijnlijk dat wij erg sportieve rijders zijn (zo zien we er natuurlijk ook uit, zeker na een vlucht van 11 uur), dus ze bleef er maar op hameren dat we beter een Ford Mustang konden meenemen in plaats van de gereserveerde Ford Focus). OK dan, we wilden ook gewoon weg en zij zou het toch wel beter weten.

In de garage konden we de sleutels ophalen. Toen ik me omdraaide zag ik al een oranjegele bak staan. En ja hoor, die was 't. Het was even hannessen om de bagage er in te krijgen, maar toen konden we gaan. Dat was even wennen na onze Chrevolet Kalos van thuis.En dit is/was 'm dan, op een van onze parkeerplaatsen in de parkeergarage onder ons appartement. Bij 2bed/2bath appartementen krijg je 2 parkeerplaatsen toegewezen. Tot frustratie van de stellen die in een 1b/1b wonen, die krijgen er maar 1 en moeten een plaats bijhuren.

Na een dagje er mee rijden begon ik er toch wel aan het geronk en de kracht van de motor te wennen, maar erg praktisch is de bak niet. Zeker niet met het oog op meubeldingen die we nog moeten inslaan. En Frank voelde zich erg ongemakkelijk in de auto. Dus ik heb de auto gisteren omgeruild op San Jose Airport. Dat is hier een kwartiertje rijden vandaan. "Ah, to much power for you, ma'am?" Het omruilen was geen probleem, dat is hier heel normaal.

We rijden nu heel blij in een Kia Optima, beetje saaie bak maar met een kortere motorkap en een lievere motor. Het viel me trouwens op dat de radio in de Mustang op een hardrockzender stond met de volumeknop op heel hard, in de Kia een countryzender met een wat normaler volume.

Geen opmerkingen: