zaterdag 29 november 2008

Dickens Christmas Fair

De komende weekenden is het Dickens Christmas Fair in de Cow Palace in San Francisco. Net als in Deventer lopen er allemaal mensen verkleed rond, is er straattheater en vinden er allemaal optredens plaats.
Al in de rij voor de kassa begint het al. Niet alleen door de bezoekers die in kostuum naar de fair komen, maar ook door de acteurs. Er begint ineens een agent tegen je te praten, of een marktvrouw die je uitlegt waar je haar verrukkelijke 'meat pie' kan halen.

Eenmaal binnen ben je echt in een andere wereld, in Victoriaans Londen. Er zijn allerlei winkeltjes met jurken, hoeden, corsetten, sieraden enzovoort.

Corsetten voor vrouwen EN mannen (kijk maar goed)

Het mooie is dat iedereen in z'n rol blijft. Sta je bij de corsetten te kijken, hoor je in het voorbijgaan een Victoriaans meisje tegen haar vriendin zeggen "Oh I wished me mum bought me one of those corsets".

We vonden de safari-draaimolen ook wel erg leuk. Die is met pluchen beesten en wordt met de hand aangedreven. Na een uur of drie rondbanjeren werd het ons te druk en zijn we naar huis gegaan.

Geen opmerkingen: