zaterdag 22 november 2008

Half Moon Bay

Vandaag zijn we naar Half Moon Bay geweest, 3 kwartier rijden hier vandaan. Het ligt tussen San Francisco en Santa Cruz. Het oude stadscentrum (d.w.z. Main Street) zag er leuk uit. Veel kunst-/handcraft-winkeltjes en tweedehandsboekwinkels. Bij Half to Have It zijn we even gaan kijken, dat zag er zo leuk uit. Ze hebben daar een mix van antiek, kitsch, glas en mozaiek. Het grind was ook van glas, te koop voor $7 per pound (450 gram).

Daarna zijn we naar Francis Beach gegaan. Dat was het dichstbijzijnde strand en daar gaan we alleen nog eens naar toe als we daar een keer gaan picknicken, want het was niet heel bijzonder (en betaald parkeren: $7,-). Een steil strand, een zee met mooie golven en dat was 't. Er zit een 'camp ground' dat vol stond met campers in alle soorten en maten. Er was overigens ook plek voor rondtrekkende wandelaars en fietsers.Vervolgens zijn we via Coast Highway 1 naar het noorden gegaan en hebben we een korte lunchstop gehad bij Mezza Luna in Princeton by the Sea.

Onder San Francisco - nog voor Daly City zijn we de Skyline Boulevard (35) opgegaan. Deze sluit bij San Bruno aan op de 280 en gaat vlak langs San Andreas Lake. Dit meer is ontstaan door de bewegende aardplaten (rift zone) van de San Andreasbreuklijn (San Andreas Fault).


Hier een blik op het meer vanuit de auto:

De 280 loopt parallel aan de 101. Wil je mooi rijden, dan neem je de 280. Wil je stadser rijden en zonder hoogteverschil, dan pak je de 101.
Als afsluiting van de dag zijn we nog naar Westfield Valley Fair en Santana Row geweest. Bij de Borders (boekwinkel) hebben we elk een lekker boek gescoord.

Geen opmerkingen: