zondag 16 november 2008

Op de fiets


Al zolang we het erover hebben om naar Californië te verhuizen, droom ik ervan om ook door dat mooie weer rond te fietsen. Eerst dacht ik nog dat het gewoon 'n droom zou blijven. Maar toen we in Augustus op kennismakingsbezoek waren, bleek ineens dat je hier eigenlijk best goed kan fietsen. Naast veel van de wegen zit 'n aparte fietsstrook en er zijn ook redelijk wat "afgescheiden" fietspaden. De beslissing om onze fietsen uit Nederland mee te nemen was dan ook simpel.

Maar ja, die container met daarin onze fietsen komt pas over 'n maand of twee aan. Dus wat doen we tot die tijd? De afgelopen week was het nog makkelijk, want Manon en ik hebben bijna alles samen gedaan. Maar komende week moet ik aan 't werk. En dan moeten we dus kiezen wie de auto gebruikt.

Eerst heb ik zitten dubben om te lopen naar m'n werk. Volgens Google is dat 'n half uur lopen, maar zelf denk ik dat 't wel ietsje langer is. En -zoals Manon zal beamen- ik ben niet zo'n fan van wandelen. Fietsen vind ik fantastisch. Maar wandelen... dat duurt zo lang.


Daarom zijn we gisteren 'n tijdelijke fiets voor me gaan kopen. Gewoon als overbrugging tot m'n Nederlandse fiets er is, dus hij mocht niet te duur zijn. Op onze GarminGarmin hebben we gezocht naar "bicycle" en zijn gewoon bij de dichtstbijzijnde winkel begonnen. Uiteindelijk kwamen we uit bij Willow Glen Bicycles in... Willow Glen. De goedkoopste fiets daar was 'n California Beach Cruiser. Met 'n beetje mazzel ken je ze wel, want in Nederland kom je ze ook steeds vaker tegen. Breed stuur, brede banden, gekromd frame en 'n achteruittraprem. Echt zo'n fiets waar eigenlijk weinig stuk aan kan.

Toen we wat meer over de fiets vroegen aan de eigenaar van de winkel, kregen we de eerste verrassing: het bleek een Nederlander te zijn. Na de eerste verbazing klopte het plaatje natuurlijk wel: een Nederlander met 'n fietsenwinkel in Californië. Maar toen ik terug kwam rijden van 'n proefrondje had Manon ontdekt dat het toeval nog veel verder ging. Niet alleen was het een Nederlander, hij kwam uit hetzelfde stadje als ik (Rijswijk, ZH). En niet alleen dat, hij kwam zelfs uit dezelfde wijk. Hoe kan het toch dat je de halve wereldbol over bent gevlogen en dan in je eerste week hier iemand tegenkomt die twee straten bij je vandaan heeft gewoon. Het zou heel eng zijn, als 't niet eigenlijk heel leuk was. :-)


Oh ja, uiteindelijk hebben we die beach cruiser voor me gekocht. Ik ga er morgen op naar kantoor. Het regenseizoen is hier net begonnen. Dus mocht ik voor het eerst natregenen, dan lees je m'n klachtenstroom wel. :-)

Nog even voor de bigmac-index:Giant Californian beach cruiser26" velgen$300 €???

Geen opmerkingen: