zaterdag 29 november 2008

De "grote pakjes"-brievenbus

We hadden vanmiddag bij thuiskomst 'n pakje in de brievenbus liggen. Nou ja... als je onze brievenbus hebt gezien, is je vast opgevallen dat daar niet veel inpast. De meeste appartementencomplexen hier hebben brievenbusjes van het formaat... brief.

Maar gelukkig houdt dat niet in dat je thuis moet zijn om 'n pakje in ontvangst te nemen. Er zitten namelijk bij de brievenbussen 'n aantal grotere bussen met de sleutel erin. Als de postbode 'n pakje voor je heeft, stopt hij dat in zo'n grotere bus. En de sleutel van die grote bus stopt hij dan in jouw kleine brievenbusje. Handig toch?

Alleen echt grote pakketten passen ook niet in die grote brievenbussen. Als ik thuiskom zie ik vaak pakketten bij mensen voor de deur staan. Dus ik neem aan dat de postbode ook nog wel 'ns de lift naar boven neemt. Maar ik heb eigenlijk nog geen idee of je daarvan nog moet aangeven dat dat mag. Of dat het gewoon heel normaal is dat pakketjes voor de deur worden gezet. Je kan je buren tenslotte toch wel vertrouwen?

Geen opmerkingen: