maandag 24 november 2008

Watertekort

Er is hier in Noord-Californie de laatste tijd wat te weinig regen gevallen. Als gevolg daarvan begint het water op te raken. Je kan het zien aan de lage waterstand in de rivieren. Maar je kunt het ook zien als je ergens gaat eten.

Normaal gesproken krijg je in 'n Amerikaans restaurant direct bij binnenkomst 'n groot glas water voorgeschoteld. Maar in veel restaurants zie je nu 'n bordje op tafel staan:

Vrij vertaald:
Omdat het wateraanbod op dit moment beperkt is, serveren wij alleen water op verzoek. Wilt u een glaasje water, vraag daar dan om.

Op zich is dit natuurlijk 'n goed initiatief. Hoewel het prettig is dat er altijd 'n flink glas water voor je op tafel staat, worden veel van die glazen onaangeroerd weggegooid. En als je dan bedenkt hoe groot die glazen hier zijn, is dat dus een flinke verspilling van (schaars) drinkwater. Mij zullen ze dus niet horen klagen.


Maar ja... vervolgens zette ik vanochtend thuis de douche aan. En heb toen eerst maar even m'n kleding voor vandaag uitgezocht, 'n stukje in m'n boek gelezen en 'n kopje koffie leeggedronken VOORDAT ik de douche instapte.

En de reden daarvoor is heel simpel: het duurt zo'n drie minuten voordat het water in onze douche warm wordt. Ik heb geen idee waarom het zo lang duurt, want de ketel staat op 't balkon. Maar ik weet wel dat er in die drie minuten 'n hoop glaasjes water nutteloos door het putje spoelen.

Dubbel gedoe: aan de ene kant proberen glaasjes te besparen en aan de andere kant emmers wegspoelen.

Geen opmerkingen: