zaterdag 29 november 2008

Werk-etiquette

Wat werken ze hier lange dagen zeg! Maar wat doen ze in die tijd ook 'n hoop andere dingen! Een collega van me zit steevast 'n uur per werkdag met z'n familie aan de telefoon. Andere collega's zitten meermalen per dag 'n half uur recepten uit te wisselen of gadgets te vergelijken. En de gemiddelde lunchpauze duurt ook al snel 'n uur.

Amerikanen zijn duidelijk verzot op het lang aanwezig zijn op kantoor. Ongetwijfeld heeft dat ermee te maken dat je zo "hart voor de zaak" toont. Maar je kunt natuurlijk niet voor langere tijd 11 of 12 uur per dag serieus met werken bezig zijn. Dus moeten ze binnen die lange dag ook regelmatig ontspannen en met niet-werk bezig zijn. Heel logisch, dus het is ook eigenlijk heel normaal.

Maar waarom houden ze het dan niet gewoon bij 'n werkdag van 'n uur of negen? Met 'n wat kortere lunch heb je dan ook zeker achteneenhalf uur gewerkt. En dan kun je daarna gewoon naar huis en je niet-werk-dingen doen. Het lijkt mij 'n stuk logischer. Maar ja, ik ben dan ook geen Amerikaan.

Geen opmerkingen: