zondag 16 november 2008

Ons appartement

Eerder vertelde ik al over mijn voorbereidingen voor het vinden van een appartement. Maar ons appartement zat niet in mijn voorselectie, wel drie andere communities in dezelfde wijk. Hoe zijn we er dan terecht gekomen?

Tijdens de verkenningsweek in augustus moesten we namelijk boodschappen doen. En omdat we liever lui dan moe zijn, moest dat wel zo dicht mogelijk bij het hotel zijn. We vonden een hele grote SafeWays in een redelijk nieuwe wijk (zo'n jaar of 7-10 denk ik, leuke bouwstijl, beetje Europees). Daar zag Frank een nieuwbouwcomplex met een megabanner 'Now leasing!'. Ik vond het er maar zozo uitzien (nogal grijs en blokkig), maar Frank wilde toch kijken. En op het binnenterrein was ik al overstag: strak, modern, fris. Zwembad, fitnesszaaltje, bioscoopzaaltje (!). Bij modelappartement 1 waren we echt verkocht.

Het appartement is standaard uitgerust met koelkast, vaatwasser, magnetron, gasfornuis/oven, wasmachine en droger.

In de vallei betaal je overigens flink. Voor alles dus ook voor de huur, want iedereen wil in de vallei wonen en de vallei kan niet opgerekt worden. Al proberen ze het wel door een deel van de baai droog te leggen. Reken er op dat je voor een beetje appartement in Silicon Valley $2.000,- of meer per maand betaalt.


Appartement2bed/2bad/120m2$2800 €1800

(referentie: appartement in Kop van Zuid, Rotterdam, 130m2, 3kamer/1bad, ex. GWL)

Geen opmerkingen: