zondag 16 november 2008

Omruilen

Voor het netwerk thuis (het voelt al echt zo) wilden we een wireless router hebben. Bij de Fry's hadden we zo'n apparaatje gehaald, een afgeprijsd exemplaar dus dat was mooi meegenomen. Thuis bleek echter dat we de verkeerde hadden, het werkte niet. Vraag me niet om de details, maar we moesten een G hebben en niet een N. Ojee, kunnen we een afgeprijsd artikel wel ruilen? In Nederland willen ze dan wel eens moeilijk doen.

Dus terug met het apparaat, de 6-bladige bon en daar de klantenservice. Net als bij de Thrifty Car Rental was het omruilen hier geen probleem, we konden kiezen voor geld terugstorten of een tegoed. Dat laatste maar, want we moesten toch een andere router hebben en wat andere dingen.


De bon is zo lijvig, omdat de Service Agreement en Return Policy er op vermeld staan.

Bij de balie kwamen we er ook achter waarom de router afgeprijsd was: het was al een keer teruggebracht, waarschijnlijk door iemand die dezelfde N/G-fout had gemaakt als wij. Op zo'n retourproduct gaat dan een nieuwe prijssticker met daar op vermeld dat het een teruggebracht product is. Op de bon zie je dat terug door "Open Box (SD)" voor de artikelnaam. Voor de slimmerds onder jullie: nee, het werkt niet om eerst iets te kopen, om te ruilen en dan weer datzelfde product -maar dan met de korting- te kopen. Je moet dan afwachten wanneer de doos weer in de schappen staat. Bovendien geef je bij elke aankoop geef je telefoonnummer op. Ook daar kun je wat op bedenken, maar wij zijn natuurlijk heel braaf.

Geen opmerkingen: