donderdag 27 november 2008

A 12 pound tofu turkey

Vandaag is het Thanksgiving hier in Amerika. Na Kerstmis is het de grootste feestdag van het jaar. En ik maar denken dat ik gewoon de hele week moest werken. Niet dus: donderdag en vrijdag zijn vrije dagen. Zelfs de winkels schijnen vandaag vroeg te sluiten; een unicum in dit 24/7-land.

Thanksgiving is het feest waarop Amerikanen zich bedenken wat ze allemaal hebben om dankbaar voor te zijn. Ik heb me voorgenomen om daar vanavond in stilte 'ns flink aan mee te doen.

Maar Thanksgiving is vooral 'n feest van veel eten. Het hoofdonderdeel is 'n liefst levensgrote kalkoen. En die wordt dan omgeven door zoete aardappelen, aardappelpuree, cranberry's, groene bonen en natuurlijk... pompoentaart. En dan ben ik vast nog van alles vergeten, want dit is onze eerste Thanksgiving in Amerika.

Wij gaan vanavond bij 'n collega in San Mateo eten. Hij vroeg heel netjes of we nog speciale dieetwensen hadden, zoals vegetarisch eten.

Ik kon het niet helpen, maar zag ineens 'n enorme kalkoen van tofu voor me. Zo echt helemaal gebeeldhouwd in de vorm van 'n kalkoen. Het lijkt me 'n koddig gezicht.

1 opmerking:

Manon zei

Je gelooft 't niet: http://www.freshtofu.com/product-turkey.php

En een recept voor de Un-Turkey:
http://unturkey.org/2006/12/20/the-great-gluten-turkey/ Ze hebben daar ook recepten voor de bijbehorende vulling en jus.