woensdag 19 november 2008

Een alternatieve fietsroute naar kantoor

Manon heeft 'n fietskaart van de omgeving gevonden. Gewoon op te halen bij de gemeente hier. En hij is eigenlijk best wel bruikbaar. Waarschijnlijk is dat de beste manier om de Amerikanen 'n beetje op de fiets te krijgen: fatsoenlijke kaarten.

Nou ja, dat en het aanleggen van betere fietspaden natuurlijk. Er is hier in de vallei 'n groot project bezig om meer fietspaden aan te leggen. En dan dus niet van die stroken langs de snelweg waar ik eergisteren over vertelde, maar echte afgescheiden paden - liefst door stukjes mooie natuur. Ze zijn er al 'n paar jaar mee bezig en zo te zien gaat het ook nog wel 'n paar jaar duren. Maar dan heeft alleen al de gemeente San Jose zo'n 100 mijl aan fietspaden liggen. Durft iemand te kijken hoe zich dat verhoudt tot bijvoorbeeld Amsterdam?

Maar goed, ik hoef gelukkig geen 100 mijl naar m'n werk te fietsen. Een mijl of drie is het maximaal. En hoewel ik me niet heel onveilig voelde op de Montague Expressway en North 1st Street, is het toch wel leuk om te weten wat de alternatieven zijn. Dus vandaag ben ik met de kaart in de hand via 'n Guadelupe River Trail gefietst.

Klik op de foto om hem groter te zien

Ik moet dus van het puntje van de oranje pen, naar het puntje van de metalen pen. Eerder ben ik via Montague ExpressWay en North 1st Street gegaan. Lekker rechttoe rechtaan, met veel stoplichten.

Maar vandaag ben ik via de blauwe driehoekjes langs het groengetekende riviertje Guadelupe gefietst. Het is 'n gravelpad met aan de ene kant het riviertje en aan de andere kant parkeerplaatsen van bedrijven. Maar het is allicht rustiger en leuker dan die drukke weg. En het scheelt me nog 'n stoplicht ook.

Geen opmerkingen: