vrijdag 19 april 2013

Adresstickertjesterreur

Denk goed na voordat je geld doneert aan een goed doel... Voor je het weet, krijg je drie keer per maand de vraag om nog meer geld over te maken. Ook van organisaties die blijkbaar het adressenbestand hebben overgekocht, en net een ander doel dienen. Naast een brief met hele overtuigende argumenten, sturen ze vaak goodies mee: geweldig Amerikaans kitscherig of 'patriotic', maar ook best leuke kalenders, notitieblokjes of een 'nickel' (stuiver) als voorzetje voor de megagift die ze in ruil terug verwachten. Soms ga ik bijna overstag en wil ik mijn checkbook al trekken...

Wil je zo'n organisatie toch financieel steunen, let dan wel goed op hoe je je naam opgeeft, zeker als je een achternaam 'met meer delen hebt' zoals wij. Bijna alle geldbehoevende organisaties sturen namelijk hele handige adresstickertjes ('return labels') mee met hun verzoeken. Omdat ik hardnekkig bleef vasthouden aan de Nederlandse schrijfwijze, is mijn nieuwe voornaam 'Van' geworden op de meeste vellen. Nou ja, ze werken nog steeds prima! Alleen de labels waar ik Mrs. Van ben, gaan rechtstreeks in de prullenbak.


Ik heb een hele verzameling: lentebloemen, herfsttafereeltjes, vogels, auto's, Stars & Stripes. En nee, ik heb niet aan al die gulle vragers geld overgemaakt. Ik blijf een zuinige Hollandse.

Geen opmerkingen: